Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 09:22

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Δυσαρέσκεια για απόρριψη από πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας

Γράφτηκε από την
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Δυσαρέσκεια για απόρριψη από πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας

 

Τη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη αρκετών επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης από το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» εκφράζει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Παράλληλα, καλεί το Επιμελητήριο  και τους βουλευτές Μεσσηνίας να συνδράμουν, ώστε να υπάρξει άμεσα τρόπος να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: “Θεωρούμε άδικο να μείνουν εκτός επιχειρήσεις που δικαιούνται επιδότηση και εκτιμούμε ότι άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης μας κ. Νίκας θα πρέπει να σκύψουν στο πρόβλημα και να δώσουν λύση.  Η θέση μας είναι να ενισχύσουν το πρόγραμμα με ακόμη περισσότερα χρήματα ή να υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός. Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τους βουλευτές Μεσσηνίας να συνδράμουν ώστε να υπάρξει άμεσα τρόπος να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Νίκας είναι στο πλευρό όλων όσων επλήγησαν και θεωρούμε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουν όλες οι επιχειρήσεις ενίσχυση. Το Επιμελητήριο και οι βουλευτές μας θα είναι στο πλευρό του”.

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας επίσης ζητεί πλήρη απαλλαγή από τα μισθώματα για όλο το διάστημα που ήταν κλειστά τα καταστήματα, και μειωμένα κατά 40% για το υπόλοιπο διάστημα.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: “Δεκάδες συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν στο σύλλογο την τελευταία εβδομάδα για την απαίτηση της Δημοτικής Αστυνομίας προς τους επιχειρηματίες να επιδείξουν άδειες κοινοχρήστων χώρων για το 2021 σε επιχειρήσεις που παρέμεναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του έτους. Η Δημοτική Αστυνομία οφείλει να ενημερώνεται από το δήμο και να γνωρίζει ότι εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις με έκπτωση για τις άδειές μας από το 2020 και αναμένουμε τις εκπτώσεις για το 2021. Οι επιχειρήσεις μας δεν αντέχουν να πληρώνουν προκαταβολικά μισθώματα δίχως να γνωρίζουν το διάστημα που θα χρησιμοποιήσουν τους χώρους. Δεν γίνεται να ζητούνται μισθώματα χωρίς να έχουν βγει οι κανονιστικές. Στα αιτήματά μας με το δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο ειπώθηκαν όλα και μας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον κλάδο μας. Μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας. Παρακαλούμε ενημερώστε μας όταν αποφασίσετε οριστικά τι θα ισχύσει για τις μισθώσεις μας για να ενημερώσουμε και εμείς τις επιχειρήσεις μας για να προβούν σε τακτοποίηση. Με εκτίμηση και σεβασμό σας ενημερώνουμε ότι είμαστε κλειστοί από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021 δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε προκαταβολικά. Ζητούμε την κατανόησή σας και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσετε. Το αίτημα μας είναι δίκαιο και το επαναλαμβάνουμε με σθένος, θέλουμε πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων για όλο το διάστημα που είμαστε κλειστοί και μειωμένο κατά 40%  για το υπόλοιπο διάστημα όπως ορίζει το κράτος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Μας έχετε εκφράσει κατ επανάληψη την στήριξή σας τόσο δημόσια όσο και κατ’ ιδίαν. Είναι η ώρα να γίνει πράξη”.


NEWSLETTER