Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 08:12

Πιλοτικό πρόγραμμα για ψηφιακούς νομάδες σε Καλαμάτα, Ηράκλειο και Ερμούπολη

Γράφτηκε από την
Πιλοτικό πρόγραμμα για ψηφιακούς νομάδες σε Καλαμάτα, Ηράκλειο και Ερμούπολη

Σε Καλαμάτα, Ηράκλειο και Ερμούπολη θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα  στήριξης των «ψηφιακών νομάδων» και διευκόλυνσης των συνθηκών εργασίας τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του συνεδρίου «Next is Now». Η πρωτοβουλία «Digital nomads» θα ξεκινήσει σε συνεργασία καταρχάς με τη Wind και με άλλες εταιρείες αργότερα.

«Οι εταιρείες θα δίνουν καλύτερα πακέτα σύνδεσης στο Internet. Εμείς αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να έχουμε καταλύματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν. Και αυτό ως συνεργασία έρχεται να πιστωθεί στη στρατηγική μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. «Δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε. Αλλά είναι μία απόδειξη του τι σημαίνει βιώσιμο τουριστικό μοντέλο. Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και δίνουμε τη δυνατότητα να ανοίξει η βεντάλια του τουριστικού προϊόντος και με έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, αρκετοί επισκέπτες έμειναν το χειμώνα στα νησιά μας ή σε άλλους προορισμούς και δούλεψαν εξ αποστάσεως μέσα από τον υπολογιστή τους. «Αυτό είναι ένα παγκόσμιο trend, οι «digital nomads». Είναι ένα κομμάτι της πίτας που θα θέλαμε στη χώρα, καθώς ενισχύει κατά κύριο λόγο τον off-season τουρισμό», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER