Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 07:35

Θεσμός η "Λευκή Νύχτα" για την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Η "Λευκή Νύχτα" στο τέλος των θερινών εκπτώσεων πρέπει να γίνει ετήσιος θεσμός: Σε αυτό συμφωνούν Δήμος Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Εμπορικός Σύλλογος - ενώ οι επαγγελματίες, που επιτέλους είδαν γεμάτα ταμεία μετά από πολύ καιρό, μιλώντας στην "Ε" ζήτησαν να γίνεται δύο φορές το χρόνο.

Η είδηση για την επιτυχία της "Λευκής Νύχτας" στην Καλαμάτα έκανε το γύρο της Ελλάδας και σχολιάστηκε θετικά από όλους. Χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισαν την ανάγκη η "Λευκή Νύχτα" να καθιερωθεί τουλάχιστον σε ετήσια βάση. Επαυξάνοντας, οι επαγγελματίες της Καλαμάτας με τους οποίους μίλησε η "Ε" έκαναν λόγο για... "χρυσή νύχτα" και πρότειναν να διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο στο τέλος των εκπτώσεων. 


Γίνεται θεσμός η "Λευκή Νύχτα": "Η εκδήλωση καθιερώνεται, γίνεται θεσμός. Θα γίνεται κάθε χρόνο με την ολοκλήρωση των εκπτώσεων", τόνισε χθες για τη "Λευκή Νύχτα" ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επιτυχία, κατά τον απολογισμό της πρωτοβουλίας. 

Επεσήμανε ότι "αποδείξαμε πως πρέπει να κουνάμε τα χέρια μας, να βάζουμε το μυαλό μας να δουλεύει - φτάνει η μιζέρια και η γκρίνια". Μίλησε για λαμπρή νύχτα, για λαμπρό αποτέλεσμα, καθώς προβλήθηκε η πόλη κι ενισχύθηκαν οι έμποροι και οι επαγγελματίες. Είπε ότι έπεσαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην πόλη, πως ήρθαν και αγόρασαν άνθρωποι από το Αργος, την Τρίπολη και την Πάτρα, κι ότι η πρωτοβουλία έκανε εντύπωση στο πανελλήνιο. 

Πέρα από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία για την παρουσία της και το ότι "δεν είχαμε καμία έκνομη ενέργεια", καθώς και την Υπηρεσία Καθαριότητας "που μέχρι τις 8 το πρωί παρέδωσε πεντακάθαρη την πόλη".

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, σημείωσε ότι το εγχείρημα πέτυχε, διαφήμισε την πόλη μας πανελλαδικά και «επέβαλε» τη διοργάνωση για του χρόνου και για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη παρατήρησε ότι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες και μίλησε για μια λαμπρή νύχτα για όλο τον εμπορικό κόσμο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο κέρδος ήταν η αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου και τόνισε την ανάδειξη του πολιτισμού και την τόνωση της τοπικής αγοράς. "Το μήνυμα "φιλόξενη πόλη - φωτεινή νύχτα" στέφθηκε με επιτυχία", σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Γ.Σ.