Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 08:05

H εργασία στην Μεσσηνία: Οι εποχικοί έφεραν θετικό ισοζύγιο

Γράφτηκε από την
H εργασία στην Μεσσηνία: Οι εποχικοί έφεραν θετικό ισοζύγιο

Θετικό είναι στη Μεσσηνία το ισοζύγιο προσλήψεων και αποχωρήσεων-απολύσεων, από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2013, καθώς έπιασαν δουλειά 2.393 περισσότερα άτομα από όσα έχασαν τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη", το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάρτιο στη Μεσσηνία, αυτό το εξάμηνο προσλήφθηκαν 6.449 άτομα, αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους 1.335, καταγγέλθηκαν 1.050 συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έληξαν 1.671 συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία για ολόκληρη την Ελλάδα, προσλήψεις έγιναν κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.) και αφορούν εποχιακές θέσεις εργασίας. Επίσης τον Ιούνιο, όπως κάθε χρόνο, έληξαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εκπαιδευτικών.

Ειδικά τον Αύγουστο στη Μεσσηνία προσλήφθηκαν 1.044 άτομα, αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους 338, καταγγέλθηκαν 177 συμβάσεις αορίστου χρόνου και έληξαν 229 συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πολλές προσλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία για ολόκληρη την Ελλάδα έγιναν στις εποχικές μονάδες τυποποίησης σύκων και σταφίδας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER