Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 08:05

Σχέδια για υδατοδρόμια σε Καλαμάτα - Πύλο - Καρδαμύλη

Γράφτηκε από την

Υδατοδρόμια στην Καλαμάτα, την Πύλο και την Καρδαμύλη σχεδιάζει η "Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.". 

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να ξεκινήσει τις πτήσεις εντός του 2014 και δεν αποκλείεται το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας να είναι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης. Συγκεκριμένα σε χθεσινή ανακοίνωση της "Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε." αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

"Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα το 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα. Η "Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε." έχει ήδη καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι σήμερα για αδειοδότηση υδατοδρομίου που αφορά το υδατοδρόμιο Βόλου και ετοιμάζει τον φάκελο για το υδατοδρόμιο Ζακύνθου. Παράλληλα πολλοί δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα υδατοδρόμιά τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχώρηση στα λιμάνια τους.

Συγκεκριμένα η "Hellenic Seaplanes S.A." έχει καταθέσει μετά από προκήρυξη τις προτάσεις της για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία  υδατοδρομίου χωρίς κάποια επιβάρυνση για το δημόσιο φορέα διαχείρισης του λιμένα σε Σητεία, Αγ. Νικόλαο, Σκόπελο, Λέσβο, Καλαμάτα και Αλόννησο. Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους".

Σύμφωνα με χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, στη Νότια Πελοπόννησο εκτός από τη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν υδατοδρόμια σε Γύθειο, Μονεμβασιά, Ελαφόνησο και σε Κύθηρα και Αντικύθηρα. 

 

 

 

 

 

 

 .