Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 19:17

Απόρριψη αίτησης για αναγνώριση Ομάδας Παραγωγών Δυτικής Μάνης

Απόρριψη αίτησης για αναγνώριση Ομάδας Παραγωγών Δυτικής Μάνης

Την απόρριψη της αίτησης αναγνώρισης ως Οργάνωση Παραγωγών στον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ομάδα Παραγωγών Δυτικής Μάνης", αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας. Οι αιτίες της απόρριψης, σύμφωνα με την απόφαση, είναι:

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αναγνώρισης, όπως ορίζονται από την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία και συγκεκριμένα: α) Δεν πληρούνται οι απαιτήσεις του άρθρου 152, παρ.1α του Καν. (ΕΚ) 1308/2013, λόγω ακυρότητας της γενικής συνέλευσης του ΑΣ που ενέκρινε την απόφαση δημιουργίας Οργάνωσης Παραγωγών και τον Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας της. β) Δεν πληρούνται οι απαιτήσεις του άρθρου 152, παρ.1β του Καν. (ΕΚ) 1308/2013, γιατί κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι παραγωγοί μέλη της υπό αναγνώριση ΟΠ δεν ήταν ενήμεροι για τη συμμετοχή τους στον ΑΣ και τη δημιουργία ΟΠ».

Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης μέσα σε 10 ημέρες από την επίδοσή της, με αίτηση που κατατίθεται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας.