Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 15:05

4ο Open Tourism Kalamata: Ευοίωνες οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης

4ο Open Tourism Kalamata: Ευοίωνες οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης

Η ιδιαίτερα σημαντική δυναμική της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας ως τουριστικός προορισμός και οι ευοίωνες προοπτικές σε διεθνές επίπεδο αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων στο 4ο Open Tourism Kalamata που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις του μη κερδοσκοπικού εργαστηρίου επιχειρηματικού πολιτισμού "Μataroa" και το αντικείμενο αυτής της διοργάνωσης ήταν το "Πώς βλέπουν οι ξένες αγορές την Καλαμάτα".

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του "Μataroa" Αντώνη Παπαδόπουλο το ενδιαφέρον των Μεσσήνιων ανθρώπων του τουρισμού είναι σημαντικό απ' όλους τους χώρους, με διάθεση να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και φυσικά να καταστήσουν ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις τους. 

Από τη μεριά του, ο ειδικευμένος σε θέματα τουρισμού δημοσιογράφος Γιώργος Αγγελής, έκανε λόγο για μια θαυμάσια πρωτοβουλία, τονίζοντας πως ο τουρισμός είναι "εθνική υπόθεση, μεγάλη ελπίδα της οικονομίας μας και των τοπικών κοινωνιών". Οπως σχολίασε, μέσα από τη μετάδοση της γνώσης και την ανταλλαγή εμπειριών μπορεί να ωφεληθεί ο καθένας απ' όποιο πόστο και αν ασχολείται με τον τουρισμό. "Η Ελλάδα έχει μέλλον και η Καλαμάτα και η Μεσσηνία αποτελούν αναδυόμενο προορισμό και σε διεθνές επίπεδο με ιδιαίτερη δυναμική".

Κ.Δ.