Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 20:08

Ξεκίνησε με 600 μαθητές το 2ο Σχολείο Τουρισμού

Γράφτηκε από την

Ξεπέρασε τις 600 συμμετοχές το 2ο Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα, το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες το απόγευμα, στο "Elite City Resort". Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ανδρέας Ζαγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών είναι ένας εκ των διοργανωτών του Σχολείου Τουρισμού. Ο έτερος διοργανωτής είναι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, που εκ μέρους του προέδρου του Κώστα Ανδριανόπουλου, καλωσόρισε τους μαθητές από την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία, τη Σπάρτη, τη Μύκονο, το Γαλαξίδι, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, το Βόλο και τη Λάρισα. Ο κ. Ανδριανόπουλος επανέλαβε την ανάγκη που έκανε τους διοργανωτές να εμπνευστούν ένα τέτοιο σχολείο: την δίψα για εκπαίδευση στο κομμάτι του τουρισμού, που κανένας κρατικός φορέας δεν έχει καλύψει. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ανδρέας Ζαγάκος τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να διαμορφώσουμε ως τόπος και χώρα τουριστική συνείδηση και νοοτροπία. Στην ανάγκη αυτή οι δύο σύλλογοι απαντούν με τη διοργάνωση από τον επόμενο μήνα εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στον τουρισμό, με τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, 25 το πολύ ατόμων. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο ιδιοκτήτης του "Elite City Resort" Νικήτας Κάρτσωνας, ενώ μια ολιγόλεπτη ενημέρωση για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου υποψηφιότητας Εκτορας Τσατσούλης. 

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας λίγο πριν κηρύξει την έναρξη των εργασιών υποσχέθηκε στους διοργανωτές ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα τους παραχωρήσει ένα ωραίο παραδοσιακό κτήριο για να στεγάσουν εκεί μια βιβλιοθήκη για τουριστικά θέματα. 

Οι διοργανωτές αναφέρθηκαν επίσης στην πολύτιμη οικονομική στήριξη των ιδιωτών χορηγών, στην εκπαιδευτική υποστήριξη της Costa Navarino και τη φιλοξενία του "Elite City Resort". Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και στο όραμά του. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ομιλία του δρ. Γιάννη Καλογεράκη, γνωστού και ως γκουρού του μάρκετινγκ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ηθος, πάθος, λόγος". Το Σχολείο Τουρισμού συνεχίζεται σήμερα και αύριο, και σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες σήμερα ξεκινούν στις 10  το πρωί με ομιλητές τους Ελενα Γκίκα, Γιώργο Κουτσοκώστα και Ανδρέα Ζαγάκο, οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα "Γίνε ο concierge της Μεσσηνίας". Τη σκυτάλη θα πάρει το Marketing Dpt της Costa Navarino, με θέμα "Μάρκετινγκ προορισμού" και μετά το μεσημεριανό διάλειμμα θα ακολουθήσει το θέμα "e-tourism: trends, facts and best practices", με εισηγητές: Toposhophy. Την εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει η Ελένη Φράγκου, με θέμα "Η δύναμη της εικόνας: workshop φωτογράφησης ξενοδοχείων και χώρων εστίασης". Οι εργασίες θα κλείσουν λίγο πριν τις 8 το βράδυ με τελευταίο θέμα "Βιογραφικό σημείωμα και συνέντευξη εργασίας", με ομιλήτρια την Ελενα Γκίκα. 

Ν.Κ.