Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 21:44

Ακίνητα τα μηχανήματα στο Βουλκάνο - Κακοπέτρι λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης

Ακίνητα τα μηχανήματα στο Βουλκάνο - Κακοπέτρι λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης

Ούτε το φετινό Δεκαπενταύγουστο θα είναι έτοιμος, ασφαλτοστρωμένος, ο δρόμος προς το Βουλκάνο από το Κακοπέτρι. Λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση, το έργο έχει σταματήσει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς ο ανάδοχος έχει κάνει δήλωση διακοπής εργασιών, αφού δεν έχει πληρωθεί για λογαριασμό εργασιών που έχει εκτελέσει. Στο μεταξύ, σε σημείο του δρόμου έχει σημειωθεί κατάπτωση του βουνού, εξαιτίας της πυρκαγιάς στα τέλη του περσινού Αυγούστου.

Το πρόβλημα με τη διακοπή των εργασιών είναι από το περασμένο καλοκαίρι και ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, σύμφωνα με δήλωσή του στην "Ε" (τον περασμένο Ιούλιο), είχε παρέμβει στον τότε ειδικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιατρίδη (το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013"), αλλά δεν είχε δοθεί η έγκριση. Ο κ. Αναστασόπουλος είχε υποστηρίξει ότι "είναι ελάχιστο το παραπάνω ποσό που απαιτείται για τις επιπλέον εργασίες κι έκανε λόγο για θέμα ρουτίνας".

Από τη δημοτική αρχή εκτιμάται ότι μόλις ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια -υπάρχει η αισιοδοξία πως θα ξεπεραστούν, καθώς μέσα στο 2015 τελειώνει το ΕΣΠΑ- το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο. Σίγουρα, όμως, όχι μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Το έργο βελτίωσης του δρόμου Κακοπέτρι έως διασταύρωση οδού Βαλύρας - Αρχαίας Μεσσήνης είναι προϋπολογισμού 478.000 ευρώ και η σύμβαση με τον ανάδοχο ύψους 421.000 ευρώ. Προβλέπει ασφαλτόστρωση σε όλο το δρόμο, επενδεδυμένη τάφρο, στηθαία ασφαλείας στην ανατολική πλευρά και διαγράμμιση.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ

Καλύτερα είναι τα νέα για το έργο βελτίωσης του δρόμου από τη Μαυροζούμενα στη Μονή Βουλκάνου. Το έργο αυτό έχει προχωρήσει, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα με κατολίσθηση ("φεύγει" ο δρόμος) σε σημείο πριν τη μονή. Για το πρόβλημα αυτό αναμένεται να δοθεί λύση, μετά από γεωλογική μελέτη. Με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να κοπούν κι ελιές που προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Γ.Σ.