Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 18:24

Η Οικονομική Επιτροπή δεν ενέκρινε έργο του Αργυράκη λόγω χαμηλής έκπτωσης

Η Οικονομική Επιτροπή δεν ενέκρινε έργο του Αργυράκη λόγω χαμηλής έκπτωσης

Λόγω χαμηλής έκπτωσης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας του δρόμου Πελεκητό - Ανω Βρομόβρυση, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Η επιτροπή ανέβαλε την έγκριση, λόγω της χαμηλής έκπτωση που δόθηκε, 12,02%, και κάλεσε σε επόμενη συνεδρίασή της το διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα να εξηγήσει αν η έκπτωση αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή, αν τηρήθηκαν οι κανόνες του υγιούς και αθέμιτου ανταγωνισμού και αν μπορεί να υλοποιηθεί με σωστό τρόπο το έργο.
Να υπενθυμίσουμε ότι προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί ο εργολάβος Γιάννης Αργυράκης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Στη δημοπρασία που έγινε στις 28 Ιουλίου, στη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε., είχαν κατατεθεί δύο ακόμα προσφορές με 11% και 10% έκπτωση, αντίστοιχα. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 8 μήνες και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου (πρώην Μολυβιάτη).
Στην κριτική που ασκείται, αναφέρεται ότι ενώ το συγκεκριμένο είναι έργο οδοποιίας, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ως αντιπλημμυρικό.