Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 14:33

Ψήφισμα του για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις γερμανικές επανορθώσεις

Γράφτηκε από την

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Πελοποννήσου, στην ισχυροποίηση της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα λόγω των αποδεδειγμένων επιπτώσεων σε αυτήν από την γερμανική κατοχή εκδίδει ψήφισμα ζητώντας από την Ελληνική κυβέρνηση την προώθηση και διεκδίκηση:
1. Της επιστροφής του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
2. Των γερμανικών επανορθώσεων που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.
3. Της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.
4. Των γερμανικών αποζημιώσεων, δηλαδή των αποζημιώσεων προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων εκατό (100) περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών της χώρας, αλλά και γενικότερα για τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.
Τέλος δηλώνει ότι επιθυμεί τα οποιαδήποτε σχετικά ποσά που θα επιστραφούν στη χώρα από τη Γερμανία να διατεθούν κατά προτεραιότητα για τη δημόσια Παιδεία, την Υγεία και την υποστήριξη του συστήματος Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

H Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Πελ/σου
Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη 
Πολ.Μηχ. Ε.Μ.Π.-M.Sc.


NEWSLETTER