Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 19:49

Παράταση για το έργο προστασίας από τα βράχια του δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη

Παράταση για το έργο προστασίας από τα βράχια του δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη

Παράταση προθεσμίας έως τις 31 Μαρτίου ενέκρινε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για τα έργα προστασίας του εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης από τις καταπτώσεις βράχων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και στο δρόμο Αμφεια - Πολιανή από τις κατακρημνίσεις βράχων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Ανάδοχος και στα δύο έργα είναι η εταιρεία Naquatec με έκπτωση 75,98% και 77,93%(!), αντίστοιχα.

Οσον αφορά τους λόγους της παράτασης, για το δρόμο στον Ταΰγετο αναφέρεται ότι απαιτείται να δοθεί παράταση, «επειδή προέκυψε η ανάγκη προμήθειας των υλικών του έργου από εγχώριο προμηθευτή, αφού ήταν αδύνατη η προμήθεια των υλικών από το εξωτερικό, ως αρχικά είχε αιτηθεί ο ανάδοχος, εξαιτίας του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Στο δρόμο του Ταϋγέτου με τη νέα εργολαβία στο δρόμο πρόκειται να καθαιρεθούν βράχοι έτοιμοι να αποκολληθούν και να τοποθετηθούν πλέγματα στα σημεία με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Στο δρόμο Αμφειας - Πολιανής με τη δεύτερη αυτή εργολαβία αναμένεται να τοποθετηθούν συρματοπλέγματα σε έκταση 4,5 στρεμμάτων, σε επικίνδυνα σημεία του δρόμου Αμφειας - Πολιανής. Με την πρώτη εργολαβία που υλοποιήθηκε, έγινε προστασία σε έκταση 2 στρεμμάτων.