Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 21:26

Σεμινάρια για ελαιοτριβείς και τυποποιητές στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Σεμινάρια για ελαιοτριβείς και τυποποιητές στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Σειρά σεμιναρίων για ελαιοτριβείς και τυποποιητές ξεκινά από την 1η Απριλίου στο χώρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, με αντικείμενο «Συστήματα διαχείρισης ποιότητας ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας».

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορούν συμβουλευτικές γνώσεις και οδηγίες για τη διαχείριση της ποιότητας, από τη στιγμή που ο ελαιόκαρπος συγκομίζεται και οδηγείται στο ελαιοτριβείο μέχρι τη στιγμή που το ελαιόλαδο, αποθηκεύεται προσωρινά, οδηγείται σε τυποποίηση και στις καλές πρακτικές και τη διασφάλιση της ποιότητας στο τυποποιητήριο.

Απώτερος σκοπός και στόχος, όπως σημειώνεται, είναι η επίτευξη ολικής ποιότητας ενός ΠΟΠ προϊόντος όπως είναι το ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Οι διαλέξεις -συνολικής διάρκειας 25 ωρών-  θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα εργάσιμων ημερών, σε τμήματα 8 μέχρι 10 ατόμων. Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα θα είναι 250 ευρώ. 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ποιότητας Ελιάς, Ελαιολάδου, Λιπών και Ελαίων στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (υπόψη κ. Γιώργου Ζακυνθινού, αν. καθηγητή Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Πελοποννήσου).