Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:52

Μεσσηνιακές παρουσίες στις "Ελληνικές γεύσεις"

Μεσσηνιακές παρουσίες στις "Ελληνικές γεύσεις"

Με μεσσηνιακές παρουσίες ολοκληρώθηκε η 1η γενική συνέλευση του «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων», που έγινε στις 7 του μήνα στις εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε ως μέλος ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γιώργος Καραμπάτος, πρόεδρος του οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς».

Το δίκτυο περιλαμβάνει 55 δήμους, 21 αναπτυξιακές εταιρείες και 3 πανεπιστημιακούς/ εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Ως έδρα του Δικτύου ορίστηκε το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Κατά την εκδήλωση και πριν τις εργασίες της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκε το ιστορικό και το σχέδιο δράσης και στρατηγικής του Δικτύου, ενώ έγιναν παρεμβάσεις και κατατέθηκαν προτάσεις από παριστάμενους. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Καραμπάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτιστική διαχείριση του αγροτικού προϊόντος και την προώθησή του στις αγορές, μέσω του Δικτύου AGORA των "Δρόμων της Ελιάς", προτείνοντας τη συνεργασία των δύο Δικτύων.