Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 09:14

Τσαμπουκάς εργολάβων για την Καρδιολογική

Γράφτηκε από την

Οι εργολήπτες σταμάτησαν χθες τη δημοπρασία για την επισκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής. Συγκεκριμένα δεν επέτρεψαν να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία όταν οξύνθηκαν τα πνεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργολάβοι από όλη την Ελλάδα είχαν πάει στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου για να καταθέσουν προσφορές, αλλά εμποδίστηκαν από 50 περίπου συναδέλφους τους.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει ότι «περί τους 50 εργολήπτες δημοσίων έργων "εισέβαλαν" στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου, παρεμποδίζοντας και οποιονδήποτε ήθελε να υποβάλει προσφορά και τελικά ματαίωσαν τη διαδικασία, προβάλλοντας τα ασφαλιστικά και φορολογικά αιτήματα του ΤΕΕ».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ Νατάσα Κυριακοπούλου, έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το ΤΕΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ για το ασφαλιστικό, οι εργολήπτες δημοσίων έργων δεν κατέθεσαν καμία οικονομική προσφορά στη δημοπρασία της 26-4-2016 του Δήμου Καλαμάτας για το έργο: Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας για την στέγαση Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ.

Στην παραπάνω κινητοποίηση συμμετείχαν: Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Ν. Μεσσηνίας, ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Ν. Μεσσηνίας και ο Σύλλογος  Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων παραρτ. Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων - τμήμα Μεσσηνίας».

Η "Ε" επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως χθες θα γινόταν η δημοπράτηση για την επισκευή και διαρρύθμιση της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, αλλά διακόπηκε και η πιθανότερη ημερομηνία επανάληψής της είναι την Πέμπτη 12 Μαΐου. Οπως είπε, η αρμόδια επιτροπή του δήμου βρισκόταν στη θέση της στο Διοικητήριο και στις 10 το πρωί «μαζεύτηκαν εργολάβοι από όλη την Ελλάδα, ντόπιοι και ξένοι». Τότε «ήρθε ο Σύλλογος Εργοληπτών· κάποιος εργολάβος από μια δίπλα πόρτα ήθελε να δώσει προσφορά», περιέγραψε απαντώντας για το αν έγινε φασαρία και τι έκταση πήρε. Ο αντιδήμαρχος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, ενώ σχετικά με την παρουσία της Αστυνομίας υπέθεσε ότι «την κάλεσε ο εργολάβος που μπήκε μέσα, απ' ό,τι κατάλαβα». Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί κλήθηκαν λίγο πριν τις 10 το πρωί να πάνε στο Διοικητήριο για έναν διαπληκτισμό μεταξύ υπαλλήλου και πολίτη. Η Αστυνομία πήγε αλλά κανένας από τους δύο δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Με ανακοίνωση τους 20 εκπρόσωποι εργοληπτικών επιχειρήσεων δηλώνουν ότι απέχουν από το διαγωνισμό για την επισκευή της πρώην Καρδιολογικής. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων: Κ/Ξ Αφοί Ηλιόπουλοι-Ζερβός, ΤΕΜΑΚΟ Α.Ε., Ηλίας Ζωντανός, Μαρία Αναστασοπούλου, Περικλής Μαρκόπουλος (ΤΕΚΜΑ), ΔΟΜΗΛ Ο.Ε. Ν. Διάκος Γ.Γ. ΠΕΣΕΔΕ, Νικόλαος Κάλλιος, Επακρον Τεχνική Α.Ε., Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, Κτηριοτεχνική ΕΠΕ, Vasartis S.A., Ωρίων ΑΤΕ, Κατασκευή ΑΤΕ, Γεώργιος Γεωργουλόπουλος, Κ/Ξ Παπαδάκου - Ασπρος, ΤΗΚ Α.Ε., Ανέλιξη Ο.Ε., Καμαριώτης Α.Τ.Ε.Ε., Ν. Παπούτες - Κ. Μέγγος Ο.Ε., Παντεχνική - Δ. Μουτσώκος (εκπρόσωπος ΠΕΔΜΕΔΕ Τμ. Μεσσηνίας).

Ν.Κ.