Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 17:52

Νέα δημοπρασία για το "Τουριστικό" 

Νέα δημοπρασία για το "Τουριστικό" 

Νέα δημοπρασία για το "Τουριστικό" του Ταϋγέτου, μετά από τρεις άγονες, ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Τη Μεγάλη Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων διακήρυξης της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δύο ακινήτων (ξενώνα και ξύλινης καφετέριας) στο "Τουριστικό" Ταϋγέτου.

Στους όρους επισημαίνεται ότι «δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορά, είτε για το σύνολο των ακινήτων, είτε μεμονωμένα για κάποιο ακίνητο. Στην περίπτωση υποβολής προσφοράς από έναν ενδιαφερόμενο για το σύνολο των ακινήτων, τότε δύναται να εκμισθωθεί σε αυτόν ενιαίο το ακίνητο (ξενώνας και καφετέρια) με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 χρόνια».

Η διάρκεια μίσθωσης του ξενώνα είναι για 50 χρόνια και το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα (τιμή εκκίνησης) ορίζεται στα 1.500 ευρώ. Για την καφετέρια - ξύλινη κατασκευή η διάρκεια είναι 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3, ενώ το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στα 500 ευρώ. 

Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η ένταξη για την επισκευή, ανακαίνιση των κτηρίων σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, Leader κ.λπ.) μόνο για το ακίνητο του τουριστικού ξενώνα».