Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 15:46

Ταχύρρυθμη κατάρτιση για επαγγελματίες μελισσοκόμους

Ταχύρρυθμη κατάρτιση για επαγγελματίες μελισσοκόμους

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα στo κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας 3ημερο πρόγραμμα ταχύρρυθμης επαγγελματικής κατάρτισης για επαγγελματίες μελισσοκόμους. Στα πλαίσια του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με το μελισσοκομικό εξοπλισμό και τη συντήρησή του, τα μελισσοκομικά φυτά, την τυποποίηση - εμπορία - προώθηση - σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων και τους μελισσοκομικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια του έτους.

Τους μελισσοκόμους της περιοχής καλωσόρισε ο προϊστάμενος του κέντρου Γεώργιος Τσουμάνης που αναφέρθηκε στη διαδικασία εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι φέτος τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, για αυτό και αποφασίστηκε να γίνει ένα αλλά ουσιώδες επιμορφωτικό πρόγραμμα. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι του χρόνου θα υπάρχει πρόγραμμα μετακίνησης και κατάρτισης μελισσοκόμων στη Σλοβακία, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, που τόνισε ότι το συγκεκριμένο κέντρο με τις προσπάθειες του προϊσταμένου δεν είναι απλώς κέντρο κατάρτισης αλλά έχει διεθνή προσανατολισμό. Υπογράμμισε επίσης ότι σύντομα θα ανοίξουν τα προγράμματα νέων αγροτών και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν και τα προγράμματα σχεδίων βελτίωσης.

Καλή επιτυχία στο τριήμερο ευχήθηκε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Τριφυλίας Αντώνης Γκιώνης, αν και όπως είπε, η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Ευχαρίστησε δε τόσο τον κ. Παρασκευόπουλο όσο και το γεωπόνο της ΔΑΟΚ που ασχολείται με την μελισσοκομία Βασίλη Τσολονδρέ, αλλά και τον κ. Τσουμάνη για την υποστήριξή τους.

Ακολούθησε η εκπαίδευση που έγινε από τον γεωπόνο καθηγητή του ΤΕΙ Ηρακλείου Ελευθέριο Αλισανδράκη.

 Κ.Μπ.