Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 10:01

1.142 τουρίστες στην Καλαμάτα με το "Costa ΝeoClassica"

Με 1.142 τουρίστες κατέπλευσε χθες, για τελευταία φορά φέτος, στο λιμάνι της Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο "Costa ΝeoClassica".

Το κακό είναι ότι, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα "ΝeoClassica" και "Costa ΝeoRomantica" δεν προβλέπεται να πιάσουν Καλαμάτα, και γενικότερα Ελλάδα, μέσα στο 2017, λόγω της κατάστασης αβεβαιότητας που επικρατεί στην Τουρκία. Και τα δύο εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν κρουαζιέρες σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκαν και 3 κρουαζιέρες που προβλέπονταν μέχρι το τέλος του χρόνου με το "Costa ΝeoClassica" στην Καλαμάτα.

Η απώλεια είναι μεγάλη, καθώς με τα κρουαζιερόπλοια της Costa έρχονταν στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία κατά μέσο όρο 1.200 τουρίστες κάθε φορά, οι οποίοι έμεναν επί ώρες στην περιοχή μας, καθώς τα πλοία αυτά κατέπλεαν στο λιμάνι στις 8 το πρωί και αναχωρούσαν στις 8 το βράδυ.

Στο χθεσινό τελευταίο ταξίδι του "Costa ΝeoClassica" τους επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους Γάλλους, Ιταλούς και Γερμανούς, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και πληροφορίες για την πόλη.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, το εμπορικό και το ιστορικό της κέντρο, καθώς και την παραλία, είτε με τα πόδια είτε με αστικό λεωφορείο είτε με ταξί.

Τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν τουρίστες σε Πύλο, Αρχαία Μεσσήνη, Καρδαμύλη, Αρεόπολη και Μυστρά.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο με πλήρωμα 588 ατόμων προερχόταν από τη Νάπολη και αναχώρησε για το Ναύπλιο.