Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 09:33

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Ρωσία προωθεί η Κουντουρά

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Ρωσία προωθεί η Κουντουρά

 

Περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου. Σε σχέση με το 2015 η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 30%. 

Το υπουργείο Τουρισμού αναμένει το 2017 περαιτέρω άνοδο των Ρώσων επισκεπτών, λόγω των νέων απευθείας πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας. Και η υπουργός Ελενα Κουντουρά πιέζει μετά την Καβάλα στο άνοιγμα και νέων προορισμών με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, για όλο το χρόνο.

Τα στοιχεία για τη φετινή αυξημένη κίνηση έδωσε με χθεσινή της ανακοίνωση η Ενωση τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας (ATOR).

Ανάλογη πρόβλεψη είχε γίνει παλιότερα και από τον προϊστάμενο του ΕΟΤ Μόσχας Πολύκαρπο Ευσταθίου, ο οποίος με αφορμή την ανακοίνωση της ATOR δήλωσε ότι πολύ σημαντική για την ανάκαμψη των Ρώσων επισκεπτών προς την Ελλάδα είναι η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο σημαντικότερων πόλεων της Ρωσίας, της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, με ελληνικούς προορισμούς.

Πηγές του υπουργείου Τουρισμού αναφέρουν ότι το 2017 αναμένεται περαιτέρω άνοδο των Ρώσων επισκεπτών, καθώς νέες απευθείας πτήσεις έχουν προγραμματιστεί μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας. Συγκεκριμένα, νέες πτήσεις έχουν δρομολογηθεί μεταξύ της Σαμάρα και του Αικατερίνμπουργκ με την Κρήτη, ενώ το highlight της επόμενης χρονιάς αναμένεται να είναι η απευθείας σύνδεση Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης με την Καβάλα, η οποία θα εκτοξεύσει τον τουρισμό σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η υπουργός Ελενα Κουντουρά πιέζει μετά την Καβάλα στο άνοιγμα και νέων προορισμών με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Ρωσία, όπως η Καλαμάτα, η Αγχίαλος, το Ακτιο, ο Αραξος, η Σκύρος και όλο το χρόνο, λόγω της αυξημένης ζήτησης για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως θρησκευτικός, ιατρικός κ.ά. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζεται από τη Ρωσία για τις διακοπές των ρωσικών Χριστουγέννων (πρώτο 10ήμερο Ιανουαρίου) σε πιο ηλιόλουστες περιοχές, όπως η Ελλάδα, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα σεζόν από το ξεκίνημα του 2017.