Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 23:03

1.500 Αγγλοι τουρίστες πλημμύρισαν την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Γέμισε τουρίστες χθες η Καλαμάτα, από την παραλία έως την πλατεία, καθώς βοήθησε και η καλοκαιρινή μέρα. Ηταν πάνω από 1.400 άτομα, Αγγλοι στην πλειοψηφία τους, επιβάτες του εντυπωσιακού κρουαζερόπλοιου "Island Escape" που κατέπλευσε στο λιμάνι νωρίς το πρωί, προερχόμενο από τη Μάλτα. Από τις 9.30 οι τουρίστες άρχισαν να κατεβαίνουν ομαδικά και ξεχύθηκαν στην παραλία προς το μόλο του "Πανελληνίου", όπου διεξαγόταν και το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζετ σκι, ενώ άλλοι ανηφόρισαν τη Φαρών για να γνωρίσουν την πόλη.
Τρία πούλμαν με τουρίστες πήγαν στο Ανάκτορο του Νέστορα, στην Πύλο και στη Μεθώνη και ένα στην Αρχαία Μεσσήνη.
Τους τουρίστες υποδεχόταν ο Δήμος Καλαμάτας μ’ ένα τραπέζι με τοπικά προϊόντα (ελιές, λάδι, ζυμωτό ψωμί, τυρί σφέλα, παστέλι και ούζο) - προσφορά από την ΕΑΣ και ντόπιους επιχειρηματίες), ενώ είχε τοποθετηθεί και χάρτης της πόλης για την ενημέρωση των επισκεπτών. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ήταν η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πόλα Κούλη, που καλωσόριζε τους τουρίστες. Η κ. Κούλη τόνισε τη μεγάλη σημασία της κρουαζιέρας για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και σημείωσε πως απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων.
Το κρουαζερόπλοιο που είχε και 509 άτομα πλήρωμα, κατέπλευσε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στις 4 το πρωί, καθώς ένας επιβάτης τουρίστας - ηλικιωμένος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.
Το "Island Escape" συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης.