Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 14:08

Προκλητική επιστολή της TUI για συμβόλαια σε δραχμές


Γράφτηκε από την



Επικαλούμενοι τη συγκυρία ή προβλέποντας “εφιαλτικά σενάρια” για το μέλλον της χώρας μας, ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI, με επιστολή του έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους, να αλλάξουν ή να συμπληρώσουν ”παράξενους” όρους σε ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια για το 2012.

Συγκεκριμένα η TUI καλεί τους ξενοδόχους της Κρήτης, αλλά και άλλων νησιωτικών περιοχών, να υπογράψουν πρόσθετη πράξη στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαιά για το 2012, βάσει της οποίας τα ποσά που αναγράφονται θα πρέπει να είναι και σε δραχμές.

Η προκλητική αυτή κίνηση της TUI εξόργισε τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την επιστολή απαράδεκτη και εκτός πραγματικότητας, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα με παρέμβαση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έχει ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να επιληφθεί της υπόθεσης, προκειμένου να αποσυρθεί η ως άνω επιστολή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τονίζει επίσης την εξαιρετική σοβαρότητα του ζητήματος και τις πολιτικές προεκτάσεις για τη χώρα μας που εμπεριέχουν τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά και το γεγονός ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και άλλοι Ευρωπαίοι “tour operator” ετοιμάζονται να προβούν σε ανάλογες κινήσεις.


Δημήτρης Πολλάλης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος