Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 21:15

Δανοί τουρίστες μάζεψαν ελιές, στο πλαίσιο ταξιδιωτικού προγράμματος του πρακτορείου "Τριγκιλίδας"

Δανοί τουρίστες μάζεψαν ελιές, στο πλαίσιο ταξιδιωτικού προγράμματος του πρακτορείου "Τριγκιλίδας"

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το τουριστικό πρακτορείο "Τριγκιλίδας" διοργάνωσε με επιτυχία το πρόγραμμα "Λιομάζωμα στην Μεσσηνία". Δανοί τουρίστες απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία και γνώρισαν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία.
Συγκεκριμένα έστρωσαν το λίοπανο, κλάδεψαν, ράβδισαν και σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο και τη σύγχρονη τυποποιητική μονάδα "Καρούμπαλης Α.Ε." στο χωριό Λυκότραφο όπου είδανε την επεξεργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γεύτηκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί, την γνωστή "καψάλα".
Το μεσημέρι γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής με παραδοσιακά εδέσματα κάτω από τους ζωντανούς ήχους ελληνικής μουσικής.
Επίσης το ταξίδι στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη της Πελοποννήσου όπως την Μάνη (Καρδαμύλη - Αγιο Νικόλαο - Καστάνια - Μηλιές - Θαλάμες) - Αρεόπολη - Γύθειο - Μυστρά - Σπάρτη - Ταΰγετο - Καλαμάτα.
Το γραφείο "Τριγκιλίδας Travel" θα διοργανώσει αλλά 3 θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού με θέμα το λιομάζωμα τον μήνα Νοέμβριο με σκοπό να γνωρίσουν περισσότεροι Δανοί τουρίστες την επεξεργασία ελαιολάδου και και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελαιόλαδου στην χώρα τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δανοί τουρίστες εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους και συγκεκριμένα για το πώς παρουσιάζουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Μας βρίσκουν πολύ φιλικούς, φιλόξενους, εργατικούς και όχι τεμπέληδες όπως περιγράφουν τα Μ.Μ.Ε. της Δανίας. Τελείως διαφορετική εικόνα από ό,τι την περιγράφουν...