Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 07:55

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 

Με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο Σχολείο, ξεκίνησε χθες το απόγευμα, στο “Elite City Resort”, το 8o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν ο Κώστας Ανδριανόπουλος και ο Ανδρέας Ζαγάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από: Τη Λία Ζαμπέτογλου διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙΝΣΕΤΕ. Τον Γρηγόρη Τάσιο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Τη Μάγια Τσόκλη δημοσιογράφο – δημιουργό των ταξιδιωτικών εκπομπών “Ταξιδεύοντας”. Την Ελενα Γκίκα διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino. Τη Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου αρχαιολόγο – ξεναγό κωφών ατόμων. Την Τόνια Κουζή αρχιτέκτονα-μηχανικό ΕΜΠ – συνιδρύτρια του “ευ-τόπος”. Τον Γιώργο Λαζαρίδη αθλητή τένις με αμαξίδιο - συνιδρυτή “ΔιαφοροΖΩ”. Τον Βασίλη Παπαευσταθίου πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ – συνιδρυτή του “Καλαμάτα 2030”. Τον Στάθη Παπαχριστοφίλου πιστοποιημένο Butler. Και τον Γιάννη Καλογεράκη διεθύνοντα σύμβουλο JMK.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τη συμμετοχή μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Μεσσηνίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τουριστικό κλάδο και τις δυνατότητες απασχόλησης σε αυτόν. Η Ελενα Γκίκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino, παρατήρησε πως τα αμέσως επόμενα χρόνια θα αυξηθούν κατά 30% οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Η σημερινή 2η μέρα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.15 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, ενώ θα υπάρχει και 4η μέρα, μεθαύριο Πέμπτη, ειδική για τους επαγγελματίες εστίασης της Μεσσηνίας.