Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 17:47

Ανοικτή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

 

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την 1η Απριλίου 2012, σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Τρίπολης, η Ανοικτή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, στην οποία, πέραν των μελών είχαν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλου του φάσματος της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Δρ. Κων/νος Μαρινάκος «ο ανοικτός χαρακτήρας της συνέλευσης πηγάζει από την αναγκαιότητα επικοινωνίας των διαρθρωτικών προβλημάτων της τουριστικής ανάπτυξης του νομού στο ευρύτερο παραγωγικό και κοινωνικό σύνολο. Στη παρούσα φάση εάν υπάρχει μια ελπίδα διεξόδου από τη κρίση αυτή εναποτίθεται στις προϋποθέσεις ανάπτυξης θετικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και μεταξύ των παραγωγικών και θεσμικών φορέων του τουρισμού»

Ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Α. στην εισήγησή του τόνισε ότι «η κρίση που κατά τα τελευταία δύο χρόνια εκφράστηκε σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο με σημαντική μείωση της ζήτησης και της απασχόλησης, επιτάσσει την διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την αλλαγή νοοτροπίας τόσο από πλευράς των επιχειρήσεων όσο και από πλευράς της Πολιτείας». Ειδικότερα εστίασε στα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εκ μέρους της Πολιτείας για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προκειμένου να καταστούν βιώσιμες για όσο διάστημα θα νοσεί η οικονομία μας και θα βαθαίνει η κρίση, καθώς και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν εκ μέρους του Υπουργείου, ΕΟΤ, και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο.

Στα πλαίσια των διεργασιών της Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης αναπτύχθηκαν εκ μέρους των παρευρισκομένων ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και ετέθησαν αξιόλογες προτάσεις και πολιτικές για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στον τουριστικό τομέα ειδικά σε τοπικό επίπεδο.

Πέραν του Προέδρου στο πάνελ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ξ.Α. κ. Ασημάκης Δαμόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΄΄Αυθεντικής Πελοποννήσου ΕΠΕ΄΄ κ. Δημήτρης Βασιλείου, που κατέθεσε μια σημαντική πρόταση διασύνδεσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό και ο κ. Δημήτρης Πολλάλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ με σημαντικές προτάσεις και θέματα.

Καθοριστικής σημασίας ήταν οι παρεμβάσεις του ανελλιπώς παρόντα και ιδιαίτερα δραστήριου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Βουλευτή Αρκαδίας και Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, και του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Τρίπολης κ. Γιάννη Σαμπράκου.