Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 07:46

Αύξηση 6% στις αεροπορικές θέσεις για Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Αύξηση 6% στις αεροπορικές θέσεις για Καλαμάτα

Αύξηση 6% σε σχέση με το 2018 παρουσιάζουν φέτος οι προγραμματισμένες θέσεις των διεθνών πτήσεων για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ πανελλαδικά σημειώνεται μείωση που αγγίζει το -7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων παρουσιάζουν μόνο τα αεροδρόμια της Πελοποννήσου (Αραξος και Καλαμάτα), της Μυκόνου και της Κεφαλλονιάς, ενώ όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια περιμένουν λιγότερους επιβάτες.

Στην Καλαμάτα για άλλη μια χρονιά έχουν προγραμματιστεί περισσότερες πτήσεις από Βρετανία (67.152 θέσεις), Γερμανία (39.518 θέσεις) και Γαλλία (23.311 θέσεις).

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι θέσεις από Γερμανία είναι μειωμένες κατά 10.454, προφανώς επειδή πέρυσι άνοιξε και πάλι η φθηνότερη αγορά της Τουρκίας, που είχε κλείσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και την εμπλοκή της γειτονικής χώρας στον εμφύλιο της Συρίας. Η μείωση των θέσεων από τη Γερμανία καλύφθηκε πλήρως με αύξηση των θέσεων κυρίως από την Ιταλία (9.658) και την Ολλανδία (6.710).

Συγκεκριμένα, οι προγραμματισμένες θέσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι 223.478, ενώ πέρσι ήταν 210.199. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 126.746 αλλοδαποί επισκέπτες.

 

Αναλυτικά, στον πίνακα παρουσιάζονται οι προγραμματισμένες θέσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ανά χώρα προέλευσης, καθώς και η διαφορά σε σχέση με πέρσι.

 

  

Στον πίνακα απεικονίζονται οι προγραμματισμένες θέσεις των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων και οι διαφορές σε σχέση με πέρσι

 

Προγραμματισμένες θέσεις ανά αεροδρόμιο


NEWSLETTER