Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 09:47

Εκρηκτική αύξηση και στη Μεσσηνία: 1.766 τα ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση

Γράφτηκε από τον
Εκρηκτική αύξηση και στη Μεσσηνία: 1.766 τα ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση

Φέτος το Μάρτιο στις πλατφόρμες Airbnb και HomeAway είναι ενεργά 1.766 μεσσηνιακά ακίνητα, ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν μόνο... 20.

Η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ακινήτων που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση οφείλεται φυσικά στο εισόδημα που προφέρουν, με το οποίο οι ιδιοκτήτες μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τους λογαριασμούς των σπιτιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA, η οποία καταγράφει τις αποδόσεις στις μεγάλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, το μέσο ημερήσιο μίσθωμα ξεκινά από 39 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας και φτάνει στα 88 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας.

Αντίστοιχα, το μέσο μηναίο εισόδημα ξεκινά από 175 ευρώ ευρώ στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και φτάνει στα 810 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας.

Ο πιο ακριβός μήνας αλλά και ο μήνας με τη μεγαλύτερη πληρότητα είναι ο Αύγουστος, καθώς το μέσο ημερήσιο μίσθωμα ξεκινά από 61 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας και φτάνει στα 106 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας. Τον ίδιο μήνα το μέσο μηνιαίο εισόδημα ξεκινά από 732 ευρώ στο Δήμο Οιχαλίας και αγγίζει τα 1.960 ευρώ στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Αναλυτικά τα στοιχεία της AirDNA για τους μεσσηνιακούς δήμους παρουσιάζονται στον σχετικό πίνακα.

 

 


NEWSLETTER