Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 19:28

Στην Καλαμάτα τμήμα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα τμήμα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα

Συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία στην Καλαμάτα τμήματος μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα, από το υπουργείο Τουρισμού. Συνολικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, για τη χρονιά 2019 - 2020 θα λειτουργήσουν 40 τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα σε 14 περιοχές της χώρας.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται, ειδικότερα ότι “η οργάνωση προγραμμάτων για τη μετεκπαίδευση εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων στον τουριστικό τομέα αποτελεί βασικό πυλώνα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος”.

Στην Ελλάδα λειτουργούν από το 2018 και θα συνεχίσουν να λειτουργούν εκπαιδευτικές δομές σε Αθήνα, Χίο, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ρόδο, Κέρκυρα, Αγιο Νικόλαο, Χανιά, Πύργο, Καλαμάτα, τα προγράμματα κατάρτισης των οποίων παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 εκπαιδευόμενοι.

Φέτος, εντάσσονται στο σχεδιασμό του υπουργείου δέκα επιπλέον τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο, σε τέσσερις ακόμα ελληνικές πόλεις. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά τμήματα τουριστικής μετεκπαίδευσης και κατάρτισης στα Τρίκαλα (2), στο Ηράκλειο Κρήτης (4), στο Ναύπλιο (2) και στο Λουτράκι (2), με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.


NEWSLETTER