Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 11:30

Πελοπόννησος, ο απόλυτος τουριστικός προορισμός

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος, ο απόλυτος τουριστικός προορισμός

Με στοχευμένες δράσεις του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και τη βοήθεια του απόδημου ελληνισμού συνεχίζεται η προώθηση της Πελοποννήσου σε όλον τον κόσμο ως «ο απόλυτος τουριστικός προορισμός που διαθέτει τα πάντα».

Μέσα από μια δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» στη Φωνή της Ελλάδος, που μεταδόθηκε αρχές Μαΐου ενόψει της θερινής σεζόν και με τη συντονισμένη προσπάθεια των Ενώσεων Ξενοδόχων Πελοποννήσου, μελών του ΤΟΠ, δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της σε όλα τα σημεία της γης, όπου έχει έντονη παρουσία ο απόδημος ελληνισμός.

Παράλληλα, κατόπιν έκκλησης του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου προς καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού, να έρθουν να στηρίξουν τουριστικά και να επενδύσουν στον τόπο τους, εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα, ιδίως στον κλάδο των τουριστικών επενδύσεων, όπως καταγράφεται από την κίνηση των κτηματομεσιτικών γραφείων της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΠ, Κωνσταντίνος Μαρινάκος, «η προσέλκυση επενδυτών από του απόδημους της διασποράς θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα κατά τα επόμενα χρόνια, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις αυτοδιοικητικές Αρχές. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αποτελεί μία από τις προτεραιότητες για την καθημαγμένη χώρα μας και για την Πελοπόννησο ειδικότερα όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Είναι γεγονός ότι όποιος τοποθετηθεί επενδυτικά στο άμεσο μέλλον στην Πελοπόννησο, ιδίως στον κλάδο του τουρισμού, θα βγει πολλαπλά ωφελημένος, αφενός λόγω του ότι η πολυετής κρίση έχει δημιουργήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, αφετέρου διότι η Πελοπόννησος θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως».


NEWSLETTER