Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 09:58

Τι γίνεται επιτέλους με την αναβάθμιση; Ουρές οι τουρίστες εκτός αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” έχει εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων του και δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς από και προς τη Μεσσηνία.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα οι ταξιδιώτες δεν χωρούν στη μικρή αίθουσα αναχωρήσεων, με συνέπεια να περιμένουν υπομονετικά για να κάνουν check-in μέσα στο λιοπύρι, στους υπαίθριους χώρους του αεροδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης όσο και παράγοντες του τουρισμού έχουν τονίσει την ανάγκη επέκτασης των σημερινών εγκαταστάσεων, καθώς αυτές δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σημερινό όγκο της επιβατικής κίνησης. Εχει τονιστεί επίσης πολλές φορές η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων στάθμευσης για αεροπλάνα, ώστε να εξυπηρετούνται επιβάτες περισσότερων πτήσεων. Δυστυχώς όμως το ελληνικό κράτος κινείται με τους συνήθεις αργούς ρυθμούς χωρίς να έχει θέσει χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. Ετσι κανένας αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πότε θα διεξαχθεί και αν θα αποδώσει καρπούς ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Κυρίως όμως κανένας δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί… χθες.

Προχθές πάντως η ομάδα “Kalamata Airport Friends” κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου δυσφήμησης του τουριστικού προϊόντος δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook τη φωτογραφία και το εξής σχόλιο: “Η κυρία με το κίτρινο μπλουζάκι είναι η οδηγός εξυπηρέτησης των γκρουπ γνωστής μεγάλης αεροπορικής εταιρείας. Κρατάει μισή ώρα περίπου τους αναχωρούντες σε αναμονή στη βεράντα, διότι η αίθουσα δεν χωράει άλλους. Συχνό πλέον το φαινόμενο, η ανάπτυξη των υποδομών δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη”.

Θ.Λ.