Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 09:44

Διεθνής ποδηλατικός αγώνας το Μάιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Διεθνής ποδηλατικός αγώνας το Μάιο στην Καλαμάτα

Μεγάλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας θα γίνει το Μάιο του 2020 στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ο 1ος ποδηλατικός αγώνας Kalamata Gravel Challenge και οι παράλληλες εκδηλώσεις προγραμματίζεται να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου 8, 9 και 10 Μαΐου 2020, με συμμετοχή ποδηλατιστών από πολλές χώρες. Ηδη έχουν την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, λόγω του μεγάλου τουριστικού του ενδιαφέροντος. Η βασική διαδρομή θα έχει μήκος 150 χιλιομέτρων και μεγάλο μέρος της θα διεξαχθεί στον ορεινό όγκο του δήμου, ενώ θα υπάρχουν άλλες δύο: μία των 75 και μία των 35 χιλιομέτρων.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά την συνάντηση που είχαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη με τον Σπύρο Παπαγεωργίου, διοργανωτή ποδηλατικών εκδηλώσεων όπως το Athens Bike Festival και το Athens Bike Weekend.

Ο αγώνας θα είναι ενταγμένος στο διεθνές σύνολο ποδηλατικών αγώνων με την ονομασία Jeroboam Gravel Challenge. Αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της και θα επιτρέψει στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τις κρυφές της ομορφιές.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας: «Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την κατάθεση αυτής της ενδιαφέρουσας πρότασης, προς την οποία ο Δήμος Καλαμάτας διάκειται θετικά, δεδομένου ότι διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά εναλλακτικού τουρισμού. Ο Δήμος Καλαμάτας θα την υποστηρίξει έμπρακτα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αφού ληφθεί σχετική απόφαση συλλογικού οργάνου».

 

 


NEWSLETTER