Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 09:23

Καλαμάτα: Ιδια με πέρυσι η κίνηση του Δεκαπενταύγουστου - Παραμένει και αυτή την εβδομάδα ο κόσμος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Με κόσμο και κίνηση ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα η εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα πως η κίνηση μπορεί να συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα. Οι καταστηματάρχες ελπίζουν και στα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης του Δήμου Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος εξέφρασε την άποψη ότι “έστω και αυτές οι λίγες μέρες παραπάνω δουλειάς θα δώσουν μια ανάσα στις επιχειρήσεις".

Επισκέπτες της πόλης που ήρθαν για πρώτη φορά ή έρχονται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα, μίλησαν με κολακευτικά λόγια κι έκαναν λόγο για ιδανικό τόπο διακοπών.

Ειδικότερα, ο Ανδρ. Ζαγάκος παρατήρησε πως “τα σημάδια δείχνουν ότι και αυτή η εβδομάδα θα είναι μια καλή εβδομάδα για την Καλαμάτα. Παραδοσιακά η Καλαμάτα είχε το δυνατό της 15νθήμερο το τελευταίο του Αυγούστου. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί και φέτος, τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα το δείχνουν”. Εξέφρασε την άποψη ότι “έστω και αυτές οι λίγες μέρες παραπάνω δουλειάς θα δώσουν μια ανάσα στις επιχειρήσεις και στην πόλη” και διευκρίνισε: “Από το Σαββατοκύριακο 7 - 8 του μήνα μέχρι τώρα πάμε πολύ καλά, πάμε στα περσινά μας επίπεδα, δεν τα έχουμε ξεπεράσει, αλλά δεν το περιμέναμε”. Βεβαίωσε πως “η γενική εικόνα στο τέλος της χρονιάς θα παραμείνει πάρα πολύ χαμηλή”, αλλά επεσήμανε ότι “αυτό μας δίνει τη δύναμη να πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά ή έστω τη μεθεπόμενη που θα έχει ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση, τα αποτελέσματα της Καλαμάτας θα είναι αυξητικά όπως περιμέναμε και φέτος”.

Για τους φετινούς επισκέπτες παρατήρησε πως “μιλάμε κυρίως για επισκέπτες από την Αθήνα και από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Εχει γίνει ένας γνωστός προορισμός, ασφαλής, ευρύχωρος προορισμός. Ο αυτοκινητόδρομος, το έχουμε πει πολλές φορές, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί με το ΙΧ η οικογένεια στις περίεργες αυτές εποχές της υγειονομικής κρίσης έρχεται, μετακινείται και διαμένει με ασφάλεια”.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να συμβεί το ίδιο και τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη με καλές καιρικές συνθήκες και γιατί όχι και το χειμώνα. Σ’ ένα δύσκολο χειμώνα που αναμένει τις επιχειρήσεις, να μπορέσουν έστω και τέτοιες ανάσες διημέρων ή τριημέρων να βοηθήσουν την αγορά”.

Από τους επισκέπτες που μιλήσαμε: Ενας Καλαματιανός ομογενής μεσήλικας, που έρχεται κάθε καλοκαίρι από τη Νέα Υόρκη, παρατήρησε πως “παρά τα ακυρωμένα εισιτήρια και τις ακυρωμένες πτήσεις, λόγω του κορονοϊού, τα καταφέραμε και ήρθαμε. Ιδανικός τόπος για διακοπές η Καλαμάτα, έχει κατέβει πολύς κόσμος από Αθήνα και από το εξωτερικό. Να φύγει ο κορονοϊός και να είμαστε ακόμα καλύτερα”.

Δύο γυναίκες που ήρθαν για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, επεσήμαναν ότι “είπαμε να τη δούμε γιατί είναι ωραία. Μας αρέσει η παραλία, τα φαγητά. Είναι πολύ ωραία, τέλεια περνάμε. Και οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, μας αρέσει πολύ. Βεβαίως θα ξανάρθουμε”.

Ενας άνδρας με γυναίκα από την Καλαμάτα, δήλωσε πως “η θάλασσα είναι απίθανη”.

Τέλος, ένας οικογενειάρχης που έρχεται κάθε χρόνο, σημείωσε ότι “η Καλαμάτα συνδυάζει τα πάντα, για οικογενειακές διακοπές είναι ό,τι το καλύτερο και 2 ώρες από την Αθήνα”.

Γ.Σ.