Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 13:45

Το ηλιοβασίλεμα της Κυπαρισσίας «μάγεψε» το Instagram - Διακρίθηκε σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Γράφτηκε από τον

Σε διαγωνισμό φωτογραφίας στο Instagram διακρίθηκε το ηλιοβασίλεμα της Κυπαρισσίας, αποδεικνύοντας πως αποτελεί ίσως την καλύτερη τοποθεσία της Μεσσηνίας για να απολαύσει κανείς το σούρουπο.

Η λήψη που κέρδισε τον θαυμασμό των χρηστών του αγαπημένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανήκει στη φιλόλογο Κατερίνα Δρούλια (μέλος του CIOFF® Ελλάδος, Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών | Εταίρος της UNESCO – ICH, μέλος του CID/Unesco και γενική γραμματέας του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό του λογαριασμού "Mariela Mentizi Photography", ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει η δημιουργός του κάποιες από τις φωτογραφίες της που αναδεικνύουν την ομορφιά ακόμα και των πιο μικρά και φαινομενικά ασήμαντων πραγμάτων.

Στον πρώτο διαγωνισμό του εν λόγω λογαριασμού το θέμα ήταν ελεύθερο. "Λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης των χρηστών, δεκτές έγιναν μόνο οι πρώτες 64 συμμετοχές. Οι 64 φωτογραφίες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και διαγωνίστηκαν ανά ζεύγη τα οποία σχηματίστηκαν κατόπιν κλήρωσης. Οι νικητές πέρασαν στη φάση Β, έπειτα στη φάση Γ, στα προημιτελικά, στα ημιτελικά και 2 φωτογραφίες έφτασαν στο μεγάλο τελικό. Όλα τα ζευγάρια σχηματίστηκαν έπειτα από κλήρωση και οι ίδιοι οι followers του λογαριασμού ήταν αυτοί που ψήφισαν για κάθε ζευγάρι. Οι χρήστες που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις θα λάβουν αναμνηστική βεβαίωση, ενώ σε επόμενους διαγωνισμούς θα υπάρχουν και αναμνηστικά έπαθλα" εξήγησε στην "Ε" η Μεσσήνια εκπαιδευτικός.

Η Κατερίνα Δρούλια πέρασε όλες τις φάσεις κι έφτασε στο μεγάλο τελικό, όπου επικράτησε με 62%, ενώ σύμφωνα με την ίδια, οι φωτογραφίες των υπόλοιπων συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακές.

Όπως επισήμανε στην "Ε", ο διαγωνισμός της έγινε τυχαία αντιληπτός περιδιαβαίνοντας στο Instagram, χωρίς να γνωρίζει νωρίτερα ούτε την συγκεκριμένη σελίδα ούτε τον κάτοχο της. "Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι επέλεξαν να στηρίξουν το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα της πόλης μας" σημείωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ήταν συγκινητική η συμπαράσταση γνωστών αλλά και αγνώστων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού στη λήψη της.

Την περασμένη εβδομάδα ο λογαριασμός "Mariela Mentizi Photography" ανακοίνωσε τον 2ο επίσημο διαγωνισμό της, οι αιτήσεις του οποίου έκλεισαν το Σάββατο (29/8). Οι όροι και οι προϋποθέσεις του κάθε διαγωνισμού θα γίνονται γνωστοί με την εκάστοτε ανακοίνωση έναρξης.

Οι φωτογραφίες είναι αναρτημένες σε ζευγάρια με βελάκια και τα ονόματα των δημιουργών και πατώντας το βελάκι εμφανίζεται το ποσοστό.

Ο κάθε κάτοχος λογαριασμού μπορεί να ψηφίσει μια φορά.

Παράδειγμα από τον πρώτο διαγωνισμό: