Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 17:47

Νέος σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της ηπειρωτικής Ελλάδας

Γράφτηκε από την
Νέος σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της ηπειρωτικής Ελλάδας

Ο νέος σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της ηπειρωτικής Ελλάδας συζητήθηκε σε δύο τηλεδιασκέψεις που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της ΠΟΞ και την ενεργό συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.), των Ενώσεων Ξενοδόχων Ορεινών Προορισμών της Πελοποννήσου και των Ενώσεων Ξενοδόχων από όλη την ηπειρωτική χώρα.

Από πλευράς υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνου Μαρινάκου: «Η πρωτοβουλία αυτή, εκ μέρους των συλλογικών τουριστικών φορέων μας, αποτελεί μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τα τουριστικά χρονικά της χώρας που στόχο έχει την τουριστική ενίσχυση της ηπειρωτικής χώρας και των ορεινών περιοχών, την άρση της μη ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης της χώρας και τη μείωση της έντονης εποχικότητας. Ωστόσο η «επόμενη μέρα» δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η επιστροφή σε μια κανονικότητα και στην κερδοφορία των σεζόν 2018, 2019 απαιτεί μια πενταετία σκληρής δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας. Το πλήγμα ήταν και παραμένει μεγάλο. Ειδικά για την «άλλη Ελλάδα» των οκτώ Περιφερειών και των ορεινών προορισμών η επόμενη ημέρα, εφόσον επανακάμψει η τουριστική δραστηριότητα που πλήττεται σφόδρα για μια φορά ακόμα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από την ύπαρξη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, δομημένου και επικεντρωμένου αποκλειστικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους ορεινούς προορισμούς, ώστε να χτιστεί ένα ελκυστικό και ανταγωνιστικό προϊόν που θα εντάξει δυναμικά την ηπειρωτική χώρα στον εθνικό και διεθνή τουριστικό χάρτη. Παράλληλα δε, θα πρέπει να ληφθούν γενναία μέτρα χρηματοδότησης και επιδοτήσεων, ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρήσεων των ορεινών προορισμών, αναβάθμιση των υποδομών μέσω ενός διαρκούς προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κ.α.".


NEWSLETTER