Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 16:40

Συνεργασία ξενοδόχων με τον Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την


Συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη και την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Παναγοπούλου είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σε σχέση με τα έργα υποδομής και προβολής του δήμου, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για συνεχή και στενή συνεργασία ειδικά αυτές τις εποχές. Επίσης, τονίστηκαν οι δυνατότητες που έχει η περιοχή για να γίνει τουριστικός προορισμός 4 εποχών.
Σε σχετική ανακοίνωση της ένωσης για τη συνάντηση αναφέρεται:
«Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας με τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη και την αντιδήμαρχο στα θέματα Τουρισμού κ. Παναγοπούλου, προκειμένου τα μέλη του ΔΣ να εκθέσουν τον προβληματισμό τους σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στα θέματα υποδομών και προβολής του Δήμου Τριφυλίας αλλά και τις προτάσεις τους για συνεργασία με τον δήμο.
Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος της ένωσης Γεωργία Χριστοδούλου, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στους λόγους συγκρότησης της ένωσης πριν από περίπου είκοσι χρόνια, καθώς και στο έργο και την πορεία της, τόνισε τη σημασία του τρόπου συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου φορέα ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Στη συνέχεια ανέλυσε τα βασικότερα σημεία του προορισμού ώστε η Τριφυλία να τεθεί προορισμός 4 εποχών (αγροτουρισμός -γαστρονομία, περιηγητικός τουρισμός, πολιτιστικός-ψυχαγωγικός, αθλητικός, οικολογικός) και κατέθεσε προτάσεις τουριστικής προβολής και προώθησης.
Αφού πήρε τον λόγο ο δήμαρχος εξέπληξε ευχάριστα τα μέλη της ένωσης ανακοινώνοντας τη συνεργασία με την Costa Navarino στα θέματα τουριστικής προβολής, την αλλαγή της δομής και του περιεχομένου της ιστοσελίδας του δήμου, και αναφέρθηκε στις ενέργειές του αναφορικά με τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου, το οδικό δίκτυο, την εκμετάλλευση άλλων υποδομών όπως του χώρου της ΓΑΙΑΟΣΕ κ.ά. Ακολούθως αναφέρθηκε σε θέματα όπως ο τεχνητός ύφαλος στον Κυπαρισσιακού Κόλπου, το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας, η απόφασή του για υλοποίηση έργων πνοής όπως η Άνω Πόλη κ.ά.
Η κουβέντα που ακολούθησε ήταν εποικοδομητική και ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση από πλευράς δημάρχου και αντιδημάρχου για συνεχείς επαφές και συναντήσεις άμεσα».