Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 17:12

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Θα έχουμε επανάληψη της περσινής τουριστικής χρονιάς

Γράφτηκε από την
Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Θα έχουμε επανάληψη της περσινής τουριστικής χρονιάς

Φέτος θα έχουμε επανάληψη της περσινής τουριστικής χρονιάς: Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, μιλώντας για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη στον Alpha 98,9.

«Τα ξενοδοχεία, έτσι όπως αποφάσισε η πολιτεία στο δεύτερο lockdown είναι ανοιχτά, αλλά στην ουσία κλειστά. Εδώ βρίσκεται και το παράλογο και το παράδοξο. Πώς είναι δυνατόν ο πιο εκτεθειμένος κλάδος, ο τουρισμός, η διαμονή, το ξενοδοχείο να μην τύχει αυτής της σωστής απόφασης. Όπως και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις θα έπρεπε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να είναι κλειστές» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας.
«Αν λάβουμε υπόψη μας όλες τις αναλύσεις, όλες τις μελέτες, όλες τις απόψεις που έχουν κατατεθεί εγγράφως και επισήμως από τους γνωρίζοντες τα του τουρισμού δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουμε στα επίπεδα τρόπον τινά του 2019 εάν δεν παρέλθει μία τριετία» προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία μία αναδιάρθρωση όλων των οφειλών που «τρέχουν» για να ορθοποδήσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. «Το φάρμακο που έχουν εφεύρει μήνα με μήνα δεν είναι φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει τη βαριά αυτή νόσο» συμπληρώνει.
«Υπολογίζω επανάληψη της προηγούμενης χρονιάς και για την τρέχουσα, αυτή που διανύουμε τώρα. Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα διαφορετικό. Όπως και πέρυσι, σιγά σιγά αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε από τον Ιούνιο μήνα και δούλεψαν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Οι δύο μήνες να γίνουν σωσίβιο και για τους 12 δεν είναι δυνατόν. Από κει και πέρα εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε επανάληψη της προηγούμενης τουριστικής χρονιάς» τονίζει ο Δημήτρης Καραλής.
«Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να μπει σε άλλο πλαίσιο η στήριξη των επιχειρήσεων, η οποία πρέπει να είναι πραγματική και με προοπτική για να μπορέσουν να στηριχθούν και να δουν το μέλλον με κάποια αισιοδοξία», καταλήγει.


NEWSLETTER