Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 08:45

Με 44 διεθνείς πτήσεις κάθε εβδομάδα το αεροδρόμιο Καλαμάτας (πίνακες)

Γράφτηκε από τον

Τουλάχιστον 44 διεθνείς πτήσεις θα προσγειώνονται κάθε εβδομάδα το προσεχές διάστημα στον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".

Ανάμεσά τους και πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο (Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ) που, ενώ είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το Μάιο, εξαιτίας των βρετανικών μέτρων περιορισμού του κορονοϊού τελικώς αρχίζουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Από τις 19 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βρετανικές πτήσεις 5.090 θέσεων. Για το ίδιο χρονικό διάστημα (σύμφωνα με το Recovery Tracker του ΙΝΣΕΤΕ, που καταγράφει τις συνδέσεις αεροδρομίων και χωρών με εβδομαδιαίες πτήσεις περισσότερων των 1.000 θέσεων) είναι προγραμματισμένες για τον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" γερμανικές πτήσεις 4.811 θέσεων και γαλλικές πτήσεις 3.828 θέσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Καλαμάτα συνδέεται αεροπορικώς και με τη Θεσσαλονίκη καθημερινώς πλην Κυριακής.

Αναλυτικά οι διεθνείς πτήσεις του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" και οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για όλη την Ελλάδα παρουσιάζονται στους πίνακες.

 

Θ.Λ.