Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 09:15

Στο 99% οι προκρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο σε Πελοπόννησο και Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Στην Πελοπόννησο οι προκρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 99%, ενώ "πρωταγωνιστικό ρόλο και το φετινό καλοκαίρι έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτουν όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τις συνδέει με την Αθήνα".

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του iefimerida.gr βασισμένο σε έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealΕstates, που ανέλυσε τα στοιχεία από ιστοσελίδες οι οποίες φιλοξενούν ακίνητα που αξιοποιούνται-διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και με σήμα του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ:

"Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας για τον Δεκαπενταύγουστο και ιδιαίτερα για το χρονικό διάστημα 13/8-18/8, αποδεικνύοντας ότι ημεδαποί και αλλοδαποί τουρίστες επιθυμούν να ταξιδέψουν τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει ορίσει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Υψηλό ποσοστό προκρατήσεων καταγράφεται και στους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, με «πρωταγωνιστές» Πελοπόννησο και Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες και για τους Βαλκάνιους".

Για την Πελοπόννησο το ρεπορτάζ αναφέρει:

“Πρώτη στις προκρατήσεις του Αυγούστου, ανάμεσα στους ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς, η Πελοπόννησος.
Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με διεθνείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσον αφορά το χρονικό διάστημα από 13 έως 18 Αυγούστου, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 99%, με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 3.613 ακίνητα, και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 92%, με 1.161 ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Πρωταγωνιστικό ρόλο και το φετινό καλοκαίρι έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτουν όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τις συνδέει με την Αθήνα. Παράλληλα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στη Μεσσηνιακή Μάνη, στα παράλια του Νομού Κορινθίας (Λέχαιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λουτράκι, Λουτρά Ωραίας Ελένης), ενώ αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και η Αχαΐα, κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλείας. Εντονο είναι επίσης το ενδιαφέρον για τη «χρυσή» αμμώδη ακτογραμμή του Ν. Ηλείας και ιδιαίτερα την Κυλλήνη και την Κουρούτα”.

Αναλυτικά οι τιμές βραχυχρόνιας μίσθωσης των διαμερισμάτων και των αυτοτελών κατοικιών (οι βίλες δεν συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα) παρουσιάζονται στον πίνακα.

Η έρευνα έγινε από το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E-RealΕstates σε ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας και αφορά το διάστημα από 13/8 έως 18/8 για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών.