Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 08:22

Ο Ερβιν Λάνγκερ στην "Ε": "Σημαντική ώθηση στην αύξηση των επισκεπτών δίνουν τα γκολφ"

Γράφτηκε από τον

Σημαντική ώθηση στην αύξηση των επισκεπτών της Μεσσηνίας έχουν δώσει τα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino, στα οποία φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν δύο σημαντικά τουρνουά, με τη συμμετοχή άνω των 400 αθλητών συνολικά. Αυτό σημειώνει, μιλώντας στην “Ε”, ο Eργουιν Λάνγκερ, εκτελεστικός διευθυντής της Langer Sport -εταιρείας που, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει γήπεδα γκολφ- και αδελφός του Γερμανού πρωταθλητή γκολφ Μπέρναρντ Λάνγκερ, ο οποίος σχεδίασε στην Costa Navarino το γήπεδο γκολφ "Dunes".

 

Ο Eργουιν Λάνγκερ -που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Costa Navarino- δηλώνει ενθουσιασμένος από την εξέλιξη που έχει σημειωθεί και εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις θετικές γνώμες των επισκεπτών της ξενοδοχειακής μονάδας για την ποιότητα των γηπέδων. Οπως τονίζει, η μόνιμη αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μόναχο κάνει πλέον πολύ εύκολη και άνετη την πρόσβαση σε μια εξαιρετικά όμορφη περιοχή, όπως η Μεσσηνία, για ανθρώπους από το εξωτερικό που θέλουν να παίξουν γκολφ -και όχι μόνο γι' αυτούς βεβαίως.

 

- Πιστεύετε ότι η δημιουργία των γηπέδων γκολφ στην Costa Navarino συνέβαλε στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή;

“Ναι, βεβαίως. Εχω μιλήσει με πολλούς επισκέπτες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι εδώ για να παίξουν στα δύο γήπεδα. Οι γκόλφερ που επισκέπτονται ένα νέο προορισμό για γκολφ, έχουν παράλληλα και την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια νέα περιοχή, αυξάνοντας έτσι τους επισκέπτες της Μεσσηνίας”.

 

- Πώς αποτιμάτε τη μέχρι τώρα εξέλιξη που έχει το γήπεδο "Dunes" στην Costa Navarino;

“Ηταν μια πολύ θετική έκπληξη. Το προσωπικό έκανε πολύ καλή δουλειά, πολύ επαγγελματική. Ολες οι θετικές πληροφορίες τις οποίες μου μετέφεραν άνθρωποι που είχαν επισκεφθεί προηγουμένως την Costa Navarino, έχουν επιβεβαιωθεί”.

 

- Πόσο θα βοηθήσει την Costa Navarino -και τη Μεσσηνία γενικότερα- η ύπαρξη μόνιμης αεροπορικής συγκοινωνίας με το εξωτερικό;

“Θα βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ σημαντικό για μια τουριστική περιοχή να συνδέεται απ’ ευθείας με άλλες χώρες. Οι τουρίστες προτιμούν να περνούν το χρόνο τους στον τόπο προορισμού τους, όχι να τον χάνουν ταξιδεύοντας προς τον προορισμό αυτόν. Πέταξα από το Μόναχο στην Καλαμάτα σε 2 ώρες. Δεν νομίζετε ότι είναι άνετο πλέον να επισκέπτεται κάποιος τη Μεσσηνία;”.

 

- Το γκολφ θεωρείται άθλημα για λίγους και οικονομικά επαρκείς. Ισχύει κάτι τέτοιο;

“Υπήρξε τέτοιο άθλημα και εξακολουθεί να είναι, αλλά πλέον δεν προορίζεται μόνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Πολύ περισσότερος κόσμος αρχίζει να παίζει γκολφ και να απολαμβάνει αυτό το υπέροχο άθλημα για το υπόλοιπο της ζωής του”.

 

- Εχετε επισκεφθεί και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

“Είμαι εδώ για δεύτερη φορά, αλλά είχα την ευκαιρία να δω μόνο την περιοχή μεταξύ της Καλαμάτας και της Costa Navarino, από ελικόπτερο και με αυτοκίνητο. Θα ξεκινήσω αυτή την εβδομάδα ήδη για να εξερευνήσω αυτό το όμορφο μέρος της Ευρώπης και θα συνεχίσω ξανά τον Οκτώβριο, όταν σκοπεύω να επισκεφθώ και πάλι την Costa Navarino”.

 

- Εχουν προγραμματιστεί φέτος αθλητικές διοργανώσεις στα γήπεδα της Costa Navarino;

“Δύο μεγάλες διοργανώσεις έρχονται πολύ σύντομα στην Costa Navarino. Η πρώτη από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, όταν θα φιλοξενηθεί ξανά το Aegean Airlines Pro-Am (φέτος είναι η 8η χρονιά που διοργανώνεται το τουρνουά), με τη συμμετοχή 60 ομάδων αλλά και 60 επαγγελματιών. Η δεύτερη είναι το ESGA Senior Championship & Cup 2013, μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Costa Navarino το τετραήμερο 25 - 28 Ιουνίου, με περισσότερους από 250 παίκτες από 23 χώρες”.