Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 09:05

Στα όρια του ακόμα και το φθινόπωρο το αεροδρόμιο - Άμεση ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων

Γράφτηκε από τον

 

Τα όρια των δυνατοτήτων του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" δοκιμάστηκαν για ακόμα μια φορά το Σάββατο, καθώς οι ουρές στο check-in έφτασαν σχεδόν εκτός τερματικού σταθμού.

Το αεροδρόμιο δυσκολεύεται πλέον να εξυπηρετήσει την ακόμα αυξημένη φθινοπωρινή κίνηση, ενώ το προσωπικό θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μείνουν ικανοποιημένοι οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες που θα έρθουν για το συνέδριο του Συνδέσμου τους που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου στην Costa Navarino. Με το ίδιο πάθος οι εργαζόμενοι θα εξυπηρετήσουν και τις πτήσεις των γκολφέρ που θα έρθουν για το διεθνές τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am που θα διεξαχθεί από 24 έως 27 Νοεμβρίου επίσης στην Costa Navarino. 

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, καθώς οι δυνατότητες του αεροδρομίου έχουν εξαντληθεί και είναι αναγκαία η άμεση αναβάθμισή του. Το υπουργείο Υποδομών πρέπει να επισπεύσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρησή του, ώστε να ανακηρυχθεί ανάδοχος εντός του 2022. Μόνο έτσι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης εντός του 2023, ώστε ο Αερολιμένας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" να λειτουργήσει ως κύρια πύλη της Πελοποννήσου το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Θ.Λ.