Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 09:03

Καλαμάτα: Τριτοκοσμικό αεροδρόμιο περιμένει παραχωρησιούχο! - Προκλητική δυσφήμιση για τους επισκέπτες (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Τριτοκοσμικό αεροδρόμιο περιμένει παραχωρησιούχο!  - Προκλητική δυσφήμιση για τους επισκέπτες (φωτογραφίες)

 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και δυσφημούν το ίδιο, την περιοχή μα και την Ελλάδα στους επισκέπτες της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Κάποια από αυτά είναι χρόνια, έχουν επισημανθεί από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, αλλά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αδιαφορεί για την επίλυσή τους. Η δρομολογούμενη διαδικασία παραχώρησης του ταχύτερα αναπτυσσόμενου αεροδρομίου στην πατρίδα μας πριν από την πανδημία του κορονοϊού, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Ειδικότερα, το στέγαστρο γύρω από το κτήριο που προφυλάσσει τους επισκέπτες από τον ήλιο και τη βροχή παραμένει κατεστραμμένο από χαλαζόπτωση. Κι επειδή εκτιμάται πως είναι δαπανηρή η αποκατάσταση, νομίζουν ότι μπορεί να δικαιολογηθεί η αναμονή για τον παραχωρησιούχο.

Το σύστημα του κλιματισμού εδώ και 2 - 3 χρόνια λειτουργεί στο 20% με 30%. Το καλοκαίρι με τους καύσωνες σημειώθηκαν λιποθυμικά επεισόδια σε επισκέπτες - επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από το εξωτερικό. Τα περιστατικά αυτά από την υπολειτουργία του κλιματισμού αποτελούν ντροπή και για το αεροδρόμιο και για τον τουριστικό προορισμό της Μεσσηνίας.

Οι τουαλέτες στη νότια πλευρά δεν λειτουργούν. Και μιλάμε για 6 τουαλέτες, 3 στον φυλασσόμενο χώρο πρόσβασης, στο χώρο αφίξεων που οι επισκέπτες περιμένουν τις αποσκευές τους και 3 έξω από αυτόν. Στο αεροδρόμιο λειτουργούν μόνο οι 3 τουαλέτες της βόρειας πλευράς, προς το χώρο αναχωρήσεων. Και όλα αυτά ενώ με τα μέτρα τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, λόγω της πανδημίας, ο χρόνος αναμονής και η ταλαιπωρία των επισκεπτών που έρχονται από 2 - 3 ώρες ταξίδι, μεγαλώνει.

Τέλος, η αυτόματη πόρτα στον φυλασσόμενο χώρο πρόσβασης, στο χώρο αναμονής των επισκευών στις αφίξεις, που πρέπει να είναι κλειστή και να μην επιτρέπει την είσοδο σε κανέναν, έχει χαλάσει και είναι μόνιμα ανοιχτή. Η εικόνα της παραπέμπει σε τριτοκοσμικό αεροδρόμιο.

Με όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι η ΥΠΑ πρέπει να σκύψει άμεσα στα προβλήματα και να δώσει λύσεις πριν την κορύφωση της φετινής τουριστικής περιόδου, για να μην δυσφημείται το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, η Μεσσηνία και η πατρίδα μας, η οποία ποντάρει πολλά στην τουριστική βιομηχανία για την οικονομική της ανάκαμψη κι ελπίζει, μάλιστα, η φετινή σεζόν να σπάσει ρεκόρ και να ξεπεράσει και αυτή του 2019.

Γ.Σ.