Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 08:09

Θέλει δουλειά το Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από τον
Θέλει δουλειά το Πολυλίμνιο

Τόπος ξεχωριστός, μαγευτικός το Πολυλίμνιο στη Χαραυγή της Πυλίας. Εχει διαφημιστεί κι έχει γίνει γνωστός και τον επισκέπτονται άτομα κάθε ηλικίας που κάνουν διακοπές στη Μεσσηνία. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες στο δύσβατο μονοπάτι με τις πέτρες που οδηγεί στους εντυπωσιακούς καταρράκτες, δημιουργείται το αδιαχώρητο. Το διαπιστώσαμε περιμένοντας τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και την παρέα του που όμως άλλαξε πρόγραμμα και… δυστυχώς δεν συναντηθήκαμε.

Στη λίμνη κάνουν μπάνιο παιδιά, νεαροί και πιο μεγάλοι άνθρωποι, παρά το κρύο νερό, μαγεμένοι από το τοπίο, την ομορφιά και την καθαρότητα του νερού. Είναι φανερό όμως ότι απαιτείται μεγαλύτερη ανθρώπινη φροντίδα και ουσιαστικό ενδιαφέρον από το Δήμο Μεσσήνης, για την ανάδειξη και την προστασία της περιοχής.

Πολλοί από τους επισκέπτες βρέθηκαν χθες για πρώτη φορά στο Πολυλίμνιο και κάποιοι μίλησαν μαζί μας για την εμπειρία τους:

Η Γεωργία Σκαλιώτη που μένει στην Αθήνα και κάνει διακοπές στον Αρι, σημείωσε πως "είναι πολύ ωραία. Είχαμε ακούσει για το Πολυλίμνιο. Αρχίζει και γίνεται γνωστό, μαθεύεται".

Ο μικρός Παναγιώτης Σκαλιώτης που βούτηξε στη μεγάλη λίμνη με τους καταρράκτες, στην αρχή δίστασε γιατί το νερό ήταν παγωμένο, αλλά... ξαναμπήκε και δεν έλεγε να βγει.

Ο αδελφός του Ηλίας Σκαλιώτης βρήκε "μια χαρά την περιοχή" και παρατήρησε: "Θα ήθελα να ξανάρθω, αξίζει τον κόπο".

Η Ελένη Ευσταθιάδου από τη Θεσσαλονίκη, που κάνει διακοπές σε συγγενείς της στη Σχινόλακκα, τόνισε ότι "από φυσική ομορφιά είναι τέλεια. Θα μπορούσε να είναι πιο περιποιημένα από τον άνθρωπο. Χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση". Για τη Μεσσηνία επεσήμανε πως "οι θάλασσες και οι παραλίες είναι καθαρές. Ομως στα μίνι μάρκετ, στη Γιάλοβα, είναι πιο ακριβά σε σχέση με τη Χαλκιδική...".

Ο μικρός Θεσσαλονικιός Χαράλαμπος Αβραάμ μας είπε πως "είναι σαν μια ταινία, μου αρέσει πάρα πολύ!". Για τη δυσκολία προσέγγισης ανέφερε πως "ήταν λίγο δύσκολο, ελπίζω το κατέβασμα να μην είναι τόσο δύσκολο". Δήλωσε πως θα προσπαθήσει να μπει στο νερό, βλέποντας το φίλο του το Δημήτρη, που πάγωσε πολύ. Ο Χαράλαμπος σημείωσε ακόμα πως του αρέσει γενικά η Μεσσηνία και η Πύλος.

Η Φραντζέσκα Λεονταρίτη παρατήρησε πως «είναι ωραία, την περίμενα πιο μεγάλη τη λίμνη. Την είχα δει στο Ιντερνετ». Και προέτρεψε και τους φίλους της να επισκεφθούν το Πολυλίμνιο.

Ο Γιώργος Κουτσούκος από την Αράχοβα, που κάνει διακοπές στην Πύλο, είχε σταματήσει στο μέσο της διαδρομής προς τους καταρράκτες αγκαλιά με το γιο του (μόλις 6,5 μηνών). "Στην τηλεόραση το είδαμε, στην ΕΤ1", μας είπε - και σημείωσε πως "είναι πολύ ωραία. Γενικά η περιοχή, η Μεσσηνία είναι ωραία. Εχει φοβερή βλάστηση, ωραίες παραλίες. Μετά τον Πύργο όμως πρέπει να φτιαχτεί ο δρόμος, γιατί είναι επικίνδυνος".

Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος, με καταγωγή από το Αγρίνιο, πήγαινε προς τους καταρράκτες με τον Αντώνη και την Αγάπη Μπαλιώτη από την Αγία Σωτήρα Πεταλιδίου. "Είναι ωραία, διαφορετικά εδώ. Εχω κάνει μπάνιο και στα Ζαγοροχώρια", μας απάντησε ο Γιάννης δηλώνοντας αποφασισμένος να βουτήξει στο παγωμένο νερό.

Ο Αντώνης Μπαλιώτης μας είπε ότι έχει έρθει αρκετές φορές και σημείωσε: "Πρέπει να αξιοποιηθεί παραπάνω τουριστικά, να μη ρυπαίνεται και να φυλάσσεται από κάποιον άνθρωπο. Εχει πολύ ωραία μέρη η Μεσσηνία. Στη Νέδα επίσης είναι φανταστικά, είναι δύο επίπεδα πιο πάνω".

 Για πρώτη φορά επισκεπτόταν το Πολυλίμνιο και η Σταυρούλα Μανιάτη με την οικογένειά της, που για πρώτη φορά ήρθε στη Μεσσηνία και κάνει διακοπές στον Αγιο Ανδρέα Λογγάς. Για το Πολυλίμνιο είχαν ακούσει κι αποφάσισαν να σχηματίσουν προσωπική άποψη. Περιγράφοντας τις πρώτες της εντυπώσεις από το νομό, μας είπε μεταξύ άλλων ότι "είναι ωραία, μια χαρά είστε στη Μεσσηνία. Και στα Περούλια που πήγαμε χθες ήταν πολύ όμορφα".


NEWSLETTER