Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 09:21

Ικανοποίηση Κικίλια – Βασιλόπουλου για την τουριστική πορεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση Κικίλια – Βασιλόπουλου για την τουριστική πορεία της Καλαμάτας

 

“Η Καλαμάτα έγινε προορισμός όλο το χρόνο για Έλληνες και ξένους επισκέπτες”, επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο, με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, η προβολή της πόλης και η ένταξη της τουριστικής σεζόν. 

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Β. Κικίλιας δήλωσε ότι “η ανάδειξη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο έγινε πράξη” και σημείωσε: “Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στις 19 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από το Μόναχο. Παράλληλα, η πόλη αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς city break προορισμούς για τους Έλληνες, ενώ σταδιακά φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες από όλον τον κόσμο. Όλα αυτά ενισχύουν  την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, κάτι που σε συνδυασμό με τις μεγάλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επενδύσεις δημιουργούν προοπτικές για μια εξαιρετική χρονιά. Με τον δήμαρχο Καλαμάτας έχουμε όλο αυτό το διάστημα μια αδιάλειπτη και γόνιμη συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε τόσο για την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, όπως του διεθνούς αερολιμένα ‘Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος’, αλλά και της μαρίνας της Καλαμάτας”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό Τουρισμού για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχαν και παρατήρησε: “Η δυναμική που αναπτύσσει ο τουριστικός κλάδος, τα μηνύματα που εισπράττουμε και εμείς από την γενικότερη πορεία σε όλη την Ελλάδα, είναι ενθαρρυντικά και μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Ως Δήμος Καλαμάτας επενδύουμε στον τουρισμό, επενδύουμε σε δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναβάθμιση υποδομών, όπως του διεθνούς αερολιμένα ‘Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος’ της Καλαμάτας, της μαρίνας, του λιμένα, αλλά και η προβολή της Καλαμάτας μέσω του ΕΟΤ, αποτελούν θέματα που όπως συμφωνήσαμε με τον υπουργό Τουρισμό θα προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι βέβαιο ότι συνεργαζόμενοι, υπουργείο, δήμος και φορείς μπορούμε και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα”.


NEWSLETTER