Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 21:14

Μία ακόμη εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Μία ακόμη εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο

Μία ακόμη θεματική εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτή τη φορά οργανώνεται με την ευκαιρία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, για τους φίλους του σιδηροδρόμου και της ταξιδιωτικής εμπειρίας με το τρένο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «η μεγάλη ζήτηση αλλά και ανταπόκριση στις προηγούμενες θεματικές εκδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσαν το κίνητρο για μια πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη με το τρένο στις ομορφιές του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου».

- Την 1η μέρα, Σάββατο 26/10, η αναχώρηση θα γίνει στις 8.15 το πρωί, από την Κόρινθο. Επειτα από ταξίδι 2 περίπου ωρών οι εκδρομείς θα φθάσουν στο Ναύπλιο, όπου θα έχουν χρόνο για ξεκούραση, βόλτα στην πόλη και φαγητό (1,5 ώρα περίπου). Στην Τρίπολη θα κάνουν μισή ώρα στάση για καφέ και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα, στο Ζευγολατιό, θα κάνουν την τελευταία μικρή στάση. Το βράδυ θα φθάσουν στην Καλαμάτα, όπου θα διανυκτερεύσουν στα ξενοδοχεία της πόλης.

- Τη 2η μέρα, Κυριακή 27/10, προβλέπεται ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσουν την Καλαμάτα. Εναλλακτικά, προαιρετικά, μπορούν να επισκεφθούν το σπήλαιο Διρού, περνώντας από χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης. Το μεσημέρι μπορούν να γευματίσουν στην Αρεόπολη ή στο Λιμένι. Η δεύτερη εναλλακτική προαιρετική επιλογή, είναι να επισκεφθούν Κορώνη, Μεθώνη και Πύλο, όπου θα γευματίσουν. 

- Την 3η μέρα, Δευτέρα 28/10, στις 8.30 θα αναχωρήσουν με το τρένο από την Καλαμάτα. Θα κάνουν στάση στο Ζευγολατιό, για το γνωστό ντόπιο παστέλι και γλυκά του κουταλιού. Οι επόμενες στάσεις είναι στο Καλό Νερό και στη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα με το πευκοδάσος, για μια μικρή περιήγηση και φωτογραφίες. Το μεσημέρι προβλέπεται να φθάσουν στην Ολυμπία, όπου θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουν με λεωφορείο για το Κιάτο, όπου θα επιβιβαστούν και στον προαστιακό για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η τιμή για τη συμμετοχή στην εκδρομή είναι από 179 μέχρι 230 ευρώ, ανάλογα με το ξενοδοχείο διαμονής στην Καλαμάτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Σίνα 6, Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. - 3.30 μ.μ. Τηλέφωνα 210 3624406 και 210 3627947.


NEWSLETTER