Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 16:00

Στην Καλαμάτα τα αυτοκίνητα του «Tour Du Peloponnese 2023»

Στην Καλαμάτα τα αυτοκίνητα του «Tour Du Peloponnese 2023»

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρεθούν από τις 2 έως και τις 7 Οκτωβρίου οι οδηγοί κλασικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση ιστορικών οχημάτων «Tour Du Peloponnese 2023».

Στην Καλαμάτα θα φτάσουν το απόγευμα της Δευτέρας (2 Οκτωβρίου) στις 6 μ.μ. από την Νέα Είσοδο και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Φαρών – Ναυαρίνου, παραμένοντας για το βράδυ στο χώρο του “Φιλοξένια”.

Ειδικότερα, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την Αρχαία Ολυμπία, όπου θα γίνει η πανηγυρική αφετηρία, και εν συνεχεία τις εξής τοποθεσίες: Καλαμάτα, Καρδαμύλη, Λιμένι, Αρεόπολη, Γύθειο, Σκάλα, Μονεμβάσια, Κυπαρίσσι, Σπάρτη, Μυστρά και Ναύπλιο, με τελικό προορισμό τις Σπέτσες. Εκεί θα γίνει η καθιερωμένη Νυχτερινή Ειδική Δοκιμασία. Το «Tour du Peloponnese» αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Σπετσών. Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση, που διαρκεί μια ολόκληρη εβδομάδα, ενώ συνδυάζει κύρος, κομψότητα και αποκλειστικότητα για τους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων που θέλουν να εξερευνήσουν την Πελοπόννησο. Είναι το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στην Ελλάδα ως προς τη διάρκεια και την απόσταση που διανύει.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε καλά συντηρημένες, ελικοειδείς διαδρομές, επισκεπτόμενοι μερικά από τα πιο ιστορικά μέρη και τοποθεσίες στον κόσμο.