Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 21:51

Πτήσεις για Καλαμάτα από Πολωνία και Σλοβακία

Γράφτηκε από την

Απ’ ευθείας πτήσεις θα συνδέουν την Καλαμάτα με την Πολωνία και τη Σλοβακία την επόμενη θερινή περίοδο, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

 

Η σχετική εξαγγελία -προστίθεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας- έγινε στη διάρκεια της συζήτησης για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Δεν παρέλειψε πάντως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης να διεκδικήσει τα... εύσημα για την εξαιρετική άνοδο της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας φέτος (το οποίο είναι πρώτο πανελλαδικά σε ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων), αποδίδοντάς την «στις στρατηγικές συμμαχίες που πέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους».

 

Οσον αφορά τις απαραίτητες εργασίες για τις υποδομές του αεροδρομίου, που καθυστερούν εξαιρετικά, ο περιφερειάρχης επέρριψε φυσικά τις ευθύνες σε τρίτους: «Αναφορικά με τις υποδομές ο σχεδιασμός μας ήταν σαφής. Εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του. Περιμένουμε ωστόσο πάνω από δύο χρόνια την υποβολή της μελέτης από την ΥΠΑ και το ΓΕΑ προκειμένου άμεσα να την εντάξουμε στο πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ» δήλωσε. Και ανήγγειλε ότι «άμεσα δημοπρατείται ο κόμβος του αεροδρομίου, η ΜΠΕ του οποίου βρισκόταν για δύο χρόνια στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς έγκριση, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου για τις υποδομές εσωτερικής λειτουργίας του».