Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 09:05

Η Μεθώνη 4η πιο ακριβή περιοχή εκτός Αττικής - Υψηλές τιμές πώλησης εξοχικών στη Μεσσηνία

Η Μεθώνη 4η πιο ακριβή περιοχή εκτός Αττικής - Υψηλές τιμές πώλησης εξοχικών στη Μεσσηνία

  

Αναμεσά στις ακριβότερες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών, βρίσκονται οι μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο  σε Μεθώνη (2.400 ευρώ), Καλαμάτα (2.208 ευρώ) , Λεύκτρο Δυτικής Μάνης (2.200 ευρώ), Κορώνη (1.709 ευρώ) και Κυπαρισσία (1.532 ευρώ) ενώ στη κορυφή της σχετικής λίστας του Spitogatos βρίσκεται η Ανατολική Μάνη (2.727ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεθώνη είναι η 4η πιο ακριβή περιοχής εκτός Αττικής και η Καλαμάτα η 6η ακριβότερη.

Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών, ως επί το πλείστον, τους πρώτους μήνες του 2024. Η ζήτηση από το εξωτερικό προέρχεται κυρίως από Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του Spitogatos.

Οι περιοχές κοντά στην Αθήνα συχνά αποτελούν μια καλή επιλογή για αγορά εξοχικού λόγω της δυνατότητας εύκολης και γρήγορης πρόσβασης για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Η πλούσια ακτογραμμή της Αττικής αλλά και τα κοντινά νησιά αποτελούν συχνά ελκυστικά σημεία για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας. Οι υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών κατά τους πρώτους μήνες του 2024 εντοπίζονται στις Σπέτσες, τη Σαρωνίδα, τον Πόρο, την Ανάβυσσο, τη Ραφήνα και την Αίγινα. Στον αντίποδα, ανάμεσα στις πιο οικονομικές περιοχές για αγορά εξοχικής κατοικίας κοντά στην Αθήνα είναι ο Μαραθώνας, η Αρτέμιδα, ο Κάλαμος και η Ερέτρια στην Εύβοια. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσων ζητούμενων τιμών πώλησης εξοχικών κατά τους πρώτους μήνες του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος σημειώθηκαν στην Ανάβυσσο (16,7%), τη Σαρωνίδα (16,4%), την Αρτέμιδα (17,0%) και την Αίγινα (13,8%).

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, στις περιοχές με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών κατατάσσονται η Ανατολική Μάνη, η Σιθωνία και η Κασσάνδρα στη Χαλκιδική, τα Σύβοτα και η Μεθώνη στη Μεσσηνία. Ανάμεσα στις πιο οικονομικές περιοχές για αγορά εξοχικής κατοικίας στην υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκονται η Ακράτα, η Αγριά και οι Μηλιές στη Μαγνησία καθώς και η Ζαχάρω στην Ηλεία.Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης εξοχικής κατοικίας τους πρώτους μήνες του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023, σημειώθηκαν στην Ανατολική Μάνη (54,4%), στη Ζαγορά Πηλίου (43,3%) και στη Ναύπακτο (28,0%).