Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 11:36

Αυστριακοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων ξενάγησε και φιλοξένησε στην Καλαμάτα για μια μέρα ο δήμος. Το ταξίδι των εκπροσώπων του Τύπου της Αυστρίας διήρκεσε από τις 13 μέχρι τις 16 Μαρτίου και οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα την τελευταία ημέρα, αφού είχαν δει από κοντά τη Δυτική Μεσσηνία και την Costa Navarino.

 

«Η Καλαμάτα και οι άνθρωποί της άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, παραθαλάσσια και πλούσια σε ιστορία», έγραψε στο δήμαρχο ο Ιωάννης Ραφαλιάς από το γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστρία.

Την Καλαμάτα επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι επαγγελματικού τουριστικού περιοδικού, της "Kronen Zeitung", της μεγαλύτερης αυστριακής εφημερίδας και μιας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, έτερου επαγγελματικού περιοδικού και περιοδικού για γκολφ.

Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν την πόλη και, μεταξύ άλλων, εντυπωσιάστηκαν, αλλά και πείστηκαν για το γεγονός ότι υπήρχαν λουόμενοι στη θάλασσα αυτήν την περίοδο. Διαπίστωσαν ότι η τουριστική σεζόν στην περιοχή μας διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες.

 

Οι φιλοξενούμενοι γεύθηκαν, με μέριμνα του δήμου, τοπικούς μεζέδες, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.