Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 16:15

100 εκδρομείς με τρένο το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στη Νότια Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
100 εκδρομείς με τρένο το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στη Νότια Πελοπόννησο

Το τρένο θα ξανασφυρίξει στη Μεσσηνία και στη Νότια Πελοπόννησο και πάλι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πρόκειται για μια ακόμα εκδρομή που οργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην οποία θα μετάσχουν 100 άτομα από την Ελλάδα, που τους αρέσει ο σιδηρόδρομος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ταξίδι θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Ιουνίου, από το σταθμό του Λεύκτρου (κοντά στη Μεγαλόπολη). Η πρώτη στάση θα γίνει στους Χράνους. Στο Ζευγολατιό το τρένο θα στρίψει για την Τριφυλία και οι ταξιδιώτες θα διανυκτερεύσουν στην Κυπαρισσία. Το πρωί της Κυριακής οι εκδρομείς θα έρθουν με το τρένο στην Καλαμάτα, όπου θα μείνουν έως το απόγευμα, με πρόγραμμα ελεύθερο για να περιηγηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και να κάνουν το μπάνιο τους. Αργά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η επιστροφή στην Κυπαρισσία, όπου θα γίνει και η δεύτερη διανυκτέρευση.

Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, το τρένο θα αναχωρήσει από την τριφυλιακή πρωτεύουσα με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, τόπο ολοκλήρωσης της εκδρομής, όπου οι ταξιδιώτες θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής. 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προγραμματίζει και άλλη εκδρομή κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στο καταργημένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, θέλοντας να επαναφέρει στο προσκήνιο την προοπτική της τουριστικής αξιοποίησής του.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER