Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 08:06

Σε μια εβδομάδα ξεκινά το "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Γράφτηκε από την
Σε μια εβδομάδα ξεκινά το "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Το επόμενο Σάββατο 21 Ιουνίου θα δέσει για πρώτη φορά φέτος το πλοίο "Βιvτσέντζος Κορνάρος" στο λιμάνι της Καλαμάτας. Για τη σεζόν μάλιστα υπάρχουν καλοί οιωνοί, καθώς έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον ταξιδιωτών από την Κρήτη για την Πελοπόννησο.

Αρκετά ικανοποιητικό όμως μπορεί να χαρακτηριστεί και το ενδιαφέρον των Καλαματιανών για διακοπές στην Κρήτη και τα Κύθηρα, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ακούγεται το ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν από την Καλαμάτα για την Κρήτη ταξιδιώτες από όλη σχεδόν την Ελλάδα -κυρίως τη Δυτική-, από την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. 

Οπως παρατηρεί ο ναυτιλιακός πράκτορας Βασίλης Μανιάτης, φέτος κάτι έχει αλλάξει προς τη θετική κατεύθυνση, αφού πέρυσι ο κόσμος δεν είχε λεφτά ούτε και διάθεση για διακοπές. Φέτος, η διάθεση υπάρχει, από τα μέχρι στιγμής δείγματα τουλάχιστον. "Μάλλον έχει αλλάξει λίγο η ψυχολογία του κόσμου. Το συζητάει πλέον για διακοπές" σχολιάζει ο κ. Μανιάτης. Και αυτό δεν αφορά μόνο όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Καλαμάτας αλλά και από την Κίσσαμο προς την Καλαμάτα. 

Οσον αφορά τα πλεονεκτήματα της γραμμής, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πιο οικονομική επιλογή, πράγμα που σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει... εκπτώσεις στην ασφάλεια. Μόνο ίσως ο χρόνος να αποτελεί ένα μικρό μειονέκτημα, το οποίο όμως καλύπτεται από το γεγονός πως το ταξίδι γίνεται νύχτα και οι ταξιδιώτες μπορούν να κοιμηθούν, είτε σε καμπίνα είτε σε αεροπορικού τύπου καθίσματα. "Είναι ένα καλοσυντηρημένο, καλό καράβι, με εστιατόριο και δυο σαλόνια" εξηγεί ο κ. Μανιάτης - σημειώνοντας πως οι τιμές για την Κρήτη ανέρχονται σε 25 ευρώ το άτομο για την απλή θέση, 57 ευρώ το αυτοκίνητο, ενώ η καμπίνα στοιχίζει από 37 ευρώ το άτομο σε 4κλινη μέχρι 50 ευρώ το άτομο σε δίκλινη εξωτερική. Οσο για τα Κύθηρα, οι αντίστοιχες τιμές είναι 17 ευρώ το άτομο, 46 το αυτοκίνητο και οι καμπίνες από 25 έως 33 ευρώ το άτομο. 

Οι εν λόγω τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και 3 χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία να διατηρηθεί η γραμμή. Αυτό μάλιστα δείχνει να το εκτιμά ο κόσμος και ειδικά οι ταξιδιώτες της Δυτικής Ελλάδας, από τον Πύργο, την Πάτρα και το Αγρίνιο μέχρι τα Ιωάννινα και πιο μακριά. "Αν φτιάξουν και την Ιόνια οδό, τότε η κίνηση θα βελτιωθεί σημαντικά, είτε μιλάμε για το συγκεκριμένο είτε για κάποιο άλλο καράβι" σημειώνει ο κ. Μανιάτης. 

Για το πρώτο Σάββατο, αν και υπάρχει ενδιαφέρον, ακόμα δεν έχουν γίνει πολλές κρατήσεις, με δεδομένο πως είναι σε εξέλιξη οι μαθητικές εξετάσεις αλλά και η... έρευνα αγοράς. Πάντως και φέτος αναμένεται οι περισσότεροι να κάνουν εβδομαδιαίες διακοπές, αναζητώντας πιθανόν φιλοξενία σε κάποιο οικογενειακό σπίτι ή σε οικονομικό κατάλυμα - για τα οποία εξυπηρετεί το δρομολόγιο που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο. 

Το καράβι θα ξεκινά από την Καλαμάτα στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Στις 5.30 θα δένει στα Κύθηρα και μισή ώρα αργότερα θα αναχωρεί για να φτάσει στις 9.50 το πρωί της Κυριακής στην Κίσσαμο. 

 

Από την Κίσσαμο ξεκινά στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, θα φτάνει στις 6.20 το απόγευμα στα Κύθηρα και θ' αναχωρεί στις 6.40 για Καλαμάτα, όπου θα φτάνει στις 11.40 το βράδυ.


NEWSLETTER