Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 15:18

Ιδανική για kite surf η Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Ιδανική για kite surf η Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Η Δυτική Παραλία είναι μία από τις ιδανικότερες παραλίες στην Καλαμάτα για κάιτ σερφ (kitesurfing). Γι’ αυτό και κάθε μεσημέρι σχεδόν συγκεντρώνει φίλους του συναρπαστικού αυτού αθλήματος, όπως τόνισε στην "Ε" ο αθλητής και εκπαιδευτής Φώτης Ανυφαντής.

 

«Το κάιτ σερφ είναι ένα άθλημα που συνδυάζει πλεύση πάνω στο νερό και μικρή εναέρια πτήση μερικών δευτερολέπτων», παρατήρησε ο Φ. Ανυφαντής κι επεσήμανε: «Είναι συνδυαστικό άθλημα, καθώς συνδυάζει στοιχεία του windsurfing, του waveboard και του παραπέντε».

Σημείωσε ότι «η Δυτική Παραλία είναι μία από τις ιδανικότερες παραλίες, γιατί έχει σχεδόν καθημερινά αέρα θερμικό. Κάθε μεσημέρι φυσάει, λόγω της ζέστης». 

Μας ενημέρωσε ότι είναι γύρω στα 15 άτομα στην Καλαμάτα, που ασχολούνται με το κάιτ σερφ και στη Μεσσηνία συνολικά 40 με 50 άτομα.

Επεσήμανε ότι «από τα ιδανικότερα μέρη πανελληνίως είναι στη Γιάλοβα, αλλά έχει προκύψει ζήτημα, λόγω της απαγόρευσης του Λιμεναρχείου που έγινε πρόσφατα» και ανέφερε: «Γίνονται προσπάθειες μέσω της Περιφέρειας και μέσω ίδρυσης ενός αθλητικού σωματείου που φτιάχνουμε, να γίνει άρση αυτής της απαγόρευσης και να μπορούμε να πηγαίνουμε και κει χωρίς να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα».

 Γ.Σ.